På gång

Blev du inte bjuden i år heller

Den 26 september kan du komma så nära Nobelbanketten att du nästan kan höra fraset av Kronprinsessan Victorias klänning. Nobelkocken Sebastian Gibrand och konditorn Daniel Roos kommer till Stadshuskällaren och återupplivar Nobelbanketten från 2019, om dock i något mindre skala. Serveringspersonal i vita rockar, Nobelporslinet, Stadshuset och 2019 års Nobelmeny, närmare ett faktiskt inbjudningskort är svårt att komma.

Vi bjuder in till en kväll med guldkant där du får uppleva maten, träffa kockarna och kanske få svar på hur det är att laga en tre-rätters meny till 1358 gäster.

Meny

Kalixlöjrom med gurka, inkokt kålrabbi, krämig dill och en sås på pepparrot
Champagne Taittinger Folies de la Marquetterie

Anka fylld med svart trumpetsvamp och citrontimjan, potatis med karamelliserad vitlök, kryddpicklad gulbeta och rostad anksky. Serveras med savoykål med rökt shiitake, bakad lök och granolja
2015 Lunadoro Vino Nobile Montepulciano DOCG Riserva Quercione

Hallonmousse, torkad chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet
2017 Jurtschitsch Loiserberg Grüner Veltliner Eiswein

Middagen serveras i Stadshuskällaren den 26 september. Kl 18.00 börjar vi med champagne och mingel med Sebastian Gibrand och Daniel Roos.

Priset är 1990 kr /person

Klädseln är valfri men kom gärna uppklädd.

Antalet platser är begränsade så var ute i god tid med din bokning, hör av dig till bokning@stadshuskallarensthlm.se

Sebastian Gibrand

Kock på Nobelbanketten 2019 var Sebastian Gibrand som förra året tog silver i Bocuse d’Or, världens mest prestigefyllda tävling för kockar. Sebastian Gibrand har tidigare också varit lagkapten för svenska Kocklandslaget (2012–2016). Nobelmenyn är uppbyggd kring förstklassiga råvaror och svenska smaker. Sebastians matlagningsfilosofi grundar sig i ett ”kompromisslöst fokus” på den enskilda råvaran – att lyfta dess egenskaper och att få fram dess naturliga smak med en polerad och teknisk finish”. I 2019 års Nobelmeny arbetar Sebastian med alla delar av råvaran för att minska matsvinnet och för att kunna visa upp svenska producenters fantastiska kvalitet.

Daniel Roos

Daniel Roos, som för sjätte året i rad ansvarar för desserten, var medlem i svenska Kocklandslaget 2009-2012 som vann guld i Culinary Olympics 2012. Han driver restaurang K-märkt och K-märkt Patisserie & Bageri. Daniel skapade även desserten på Kronprinsessan Victorias bröllop 2010. Arbetet med menyn för Nobel banketten har pågått sedan tidig vår med ett antal provlagningar och provsmakningar.

Adress & Öppettider