På gång

Gåsmiddag 13 november

Att äta gås är en tradition som går tillbaka till 1500-talets högre stånd i Sverige. Under 1800-talet spreds gås som festmat i hela landet och nu är det dags för gåsmiddag hos oss. Fredagen den 13 november bjuder Stadshuskällaren in till en klassisk gåsmiddag med kryddig svartsoppa med krås alternativt champinjonsoppa, helstekt gås med klassiska tillbehör och skånsk äppelkaka.

Vi har tagit fram ett riktigt härligt paket med väl valda drycker som matchar gåsmiddagens alla smaker.

Pris: 995 kr inklusive dryckespaket. Förbokning krävs, boka före den 6/11.

Nobelkväll när det passar dig

Hos oss kan man året om njuta av en Nobelmåltid. Boka in en kväll med guldkant för en unik upplevelse. Kanske gifte ni 2010? Kanske fyller du jämt och vill bjuda dina gäster på en återblick från det årets Nobelbankett. Vi serverar samtliga menyer från 1901! Men du behöver höra av dig till oss i förväg så vi säkerställer alla råvaror från just ert valda år. Det här är så nära Nobelbanketten man kan komma utan att vara där. Samma köksteam lagar maten. Menyn serveras på Nobelporslinet och du kan passa på att titta in på Stadshusets innergård innan du slinker in i Stadshuskällaren.

2019 års Nobelmeny skapades av Nobelkocken Sebastian Gibrand och Nobelkonditorn Daniel Roos. För att kunna garantera tillgång till 2019 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning.

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1885 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck).

För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år. mailto:bokning@stadshuskallarensthlm.se

Meny 2019

Kalixlöjrom med gurka, inkokt kålrabbi, krämig dill och en sås på pepparrot
Champagne Taittinger Folies de la Marquetterie

Anka fylld med svart trumpetsvamp och citrontimjan, potatis med karamelliserad vitlök, kryddpicklad gulbeta och rostad anksky. Serveras med savoykål med rökt shiitake, bakad lök och granolja
2015 Lunadoro Vino Nobile Montepulciano DOCG Riserva Quercione

Hallonmousse, torkad chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet
2017 Jurtschitsch Loiserberg Grüner Veltliner Eiswein

 bokning@stadshuskallarensthlm.se

Sebastian Gibrand

Kock på Nobelbanketten 2019 var Sebastian Gibrand som förra året tog silver i Bocuse d’Or, världens mest prestigefyllda tävling för kockar. Sebastian Gibrand har tidigare också varit lagkapten för svenska Kocklandslaget (2012–2016). Nobelmenyn är uppbyggd kring förstklassiga råvaror och svenska smaker. Sebastians matlagningsfilosofi grundar sig i ett ”kompromisslöst fokus” på den enskilda råvaran – att lyfta dess egenskaper och att få fram dess naturliga smak med en polerad och teknisk finish”. I 2019 års Nobelmeny arbetar Sebastian med alla delar av råvaran för att minska matsvinnet och för att kunna visa upp svenska producenters fantastiska kvalitet.

Daniel Roos

Daniel Roos, som för sjätte året i rad ansvarar för desserten, var medlem i svenska Kocklandslaget 2009-2012 som vann guld i Culinary Olympics 2012. Han driver restaurang K-märkt och K-märkt Patisserie & Bageri. Daniel skapade även desserten på Kronprinsessan Victorias bröllop 2010. Arbetet med menyn för Nobel banketten har pågått sedan tidig vår med ett antal provlagningar och provsmakningar.

Adress & Öppettider