På gång
Sydfranska smaker i sex serveringar med sju viner
Den 16 oktober förvandlas Stadshuskällaren till en hyllning till Frankrike tillsammans med sommelier
Maria Torén och Ward Wines Vänner.
MENY & VINER
Snacks: Ostron, råa
Crémant de Limoux Brut
Snacks: Gratinerade ostron
Picpoul de Pinet
Förrätt: Tartlette med havskräfta, ostkräm och blekselleri
Château l’Hospitalet La Réserve Blanc
Snacks: Tartar på biff med gulbeta och tryffel
Gérard Bertrand Corbières
Varmrätt: Hjort med svampsabayonne, stekta kantareller, tranbär och potatiskaka
Château l’Hospitalet La Réserve Rouge
Cigalus Rouge
Dessert:
Tonkaböna & färskostmousse med hasselnötsbrownie, mjölk & havssalt chokladnamelaka,
körsbär/vodkagel och körsbärssorbet
Rivesaltes Ambré
Meny i 6 serveringar med 7 franska viner, 1 495 kr/ person
16 oktober kl 18.30, baren är öppen från 17.45 för den som vill komma tidigare och mingla med Maria.
Placering i matsalen och begränsat antal platser
Vinmiddag med Paolo Scavino den 3 oktober
Nebbiolo i världsklass från topproducent
FULLBOKAD – Piemontes moderna historia är tätt sammanlänkad med Paolo Scavino – en av regionens allra mest aktade namn som sedan starten varit med och drivit kvalitetsarbetet framåt med hjälp av passion och innovation. Över 100 år efter grundandet fortsätter den fjärde generationen, Enrica och Elisa Scavino, att värna om familjenamnet genom att befästa deras roll som en av de allra största även i framtiden.
Vår köksmästare Magnus och hans team har skapat en meny i fem serveringar. Det blir en smakresa på säsongens råvaror som matchar nebbiolodruvans olika uttryck från Paolo Scavino.
Notera att kvällens intervjuer med Mattia Benevello kommer vara på engelska, i övrigt är kvällen på svenska.
Meny och viner
Snacks: Tartlette med ostkräm, havskräfta och fingerlime, 2023 Langhe Bianco Sorriso
Tartar på biff med rostad kålmajonnäs, gulbeta, ramslökskapris och briochekrutonger, 2023 Langhe Nebbiolo
Ravioli fylld med karljohanssvamp serveras med smörad svampbuljong och rotselleri, 2021 Barolo Classico
Hjortsadel med timjanssky, jordärtskocka, nypongelé och kampottpeppar, 2019 Barolo Prapò,
2019 Barolo Bric dël Fiasc
Sorbet på granskott och gatkamomill
Pris: 1,950 kronor (inkluderar fem serveringar och vinpaket med fem viner från Paolo Scavino)
När: Fredag den 3 oktober, kl 18.30. Baren är öppen före middagen.
Vill du skrivas upp på kölistan? Maila oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se
Boka bordNobelmenyn 2024
Jessie Sommarström och Frida Bäcke är duon som står bakom 2024 års Nobelmeny. Jessie Sommarström ansvarar för förrätt och varmrätt till och hon har skapat en meny där hon förenar svenska traditioner, hållbarhet och innovativt hantverk. Jessie utsågs till årets kock 2022 och fick året efter gastronomiska Akademiens guldmedalj. Hennes matfilosofi handlar om att förena hållbarhet och hälsa.
Frida Bäcke gör årets dessert där en av huvudingredienserna är äpple. Hon ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där. Frida har varit chefskonditor på restauranger som Franzén och AIRA. Under fem år var hon en del av Svenska Kocklandslaget och har tävlat i både VM och OS. Tre år i rad har Frida utsetts till Konditorernas Konditor.
2024 års Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten och kaffe kostar 2 575 kr/person
(2 275 kr/person med alkoholfritt dryckespaket).
För att kunna garantera tillgång till 2024 års Nobelmeny önskar vi 5 dagars förbokning och att ni är ett sällskap på minst 2 personer.
BokaBoka in din Nobelkväll hos oss
Boka in en kväll med guldkant för en unik upplevelse! Det här är så nära Nobelbanketten man kan komma utan att vara där. Menyn serveras på Nobelporslinet och du kan passa på att gå ett varv på Stadshusets vackra innergård innan du tar trappan ner till våra vackra källarvalv.
2024 års Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe kostar 2 575 kr/person (2 275 kr/person med alkoholfritt dryckespaket).
För 2024 års Nobelmeny önskar vi 5 dagars förbokning och att ni är ett sällskap på minst 2 personer. Vi serverar dessutom samtliga Nobelmenyer från 1901! Du kanske fyller jämt och vill bjuda dina gäster på en återblick från det årets Nobelbankett. För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.
Hör gärna av dig så berättar vi mer:
bokning@stadshuskallarensthlm.se