Om Stadshuskällaren

Klassisk restaurang i Stockholm

Stadshuskällaren är en klassisk restaurang en trappa ner i stadshuset mitt i centrala Stockholm. Här serveras svensk samtida mat med inspiration från skog och mark. Restaurangen öppnade 1922, är en av stadens äldsta och har en stark tradition av matlagning och måltidskultur. Här serveras lunch, middag och är det enda stället i världen där du kan äta alla Nobelmenyer genom tiderna på Nobelservisen bara ett stenkast från Blå hallen där festligheterna ordnas varje år. Stadshuskällarens lokaler är inredda av den svenska formgivaren Jonas Bohlin som med varsam hand har blandat nutida svensk design med den ursprungliga 1920-talsinredningen. Välkommen till en restaurang där historia och samtid möts.

Sedan sommaren 2012 ansvarar Stadshusrestauranger Stockholm AB, med Maria Stridh i spetsen för all restaurang- och bankettverksamhet i Stockholms Stadshus. Det innefattar utöver Stadshuskällaren även Ragnars Skafferi samt bankettverksamheten i Blå Hallen och Gyllene Salen. I företagsgruppen ingår förutom Stadshusrestauranger Stockholm AB även Mässrestauranger Stockholm AB, Mässrestauranger i Malmö AB, Engsholms Slott samt Teaterbaren i Kulturhuset Stadsteateatern som drivs av Glada Ankan Restaurang & Catering AB.

Jobba hos oss

Har du samma passion för mat, råvaror och service som vi? Drivs du av glädje och professionalism? Stadshuskällaren letar medarbetare som vill vara med och skapa en härlig arbetsplats och en fantastisk restaurang.

Vi tar emot ansökningar gällande Stadshuskällaren och även Stadshusrestauranger som arbetar med bankettverksamheten i Blå Hallen och Gyllene Salen samt Ragnars Skafferi.

Just nu söker vi:  Servitör/servitris till vår a la carte och festvåning

 

Spontanansökningar; Jobba hos oss

Tryggare hantering av dina personuppgifter

Vi värnar om din integritet och hur dina personuppgifter behandlas. Den 25 maj införs GDPR i hela EU, en lag som ersätter den svenska personuppgiftslagen. Mycket är sig likt men kraven på hur företag behandlar personuppgifter skärps. Vi har tillsammans med våra systerföretag tagit fram en integritetspolicy som beskriver hur vi sparar och behandlar din personliga information.

Integritetspolicy

Miljö och hållbarhet

Anknytningen till skog och mark finns ständigt närvarande i arbetet på Stadshuskällaren. Vi tycker att det är viktigt att jobba aktivt mot miljö- och klimatbelastning,
därför och strävar efter att uppnå olika märkningar och certifieringar samt samarbetar vi med organisationer som aktivt jobbar med dessa frågor.

Svanen

Stadshuskällaren är certifierad med Svanen. En Svanen-märkt restaurang tar ett helhetsgrepp på miljöarbetet och
kan därmed minska sin miljöbelastning vad gäller energi, vatten, matråvaror, städkemikalier och avfall.

KRAV

Vi är KRAV-certifierade på nivå ett vilket innebär att vi jobbar med 15 KRAV-märkta råvaror och MSC-märkt fisk.
Det är tuffa krav som vi dagligen arbetar med samtidigt som vi ständigt utmanar oss själva att nå längre.

Biogasakademin

Biogasakademin har utsett Stadshuskällaren till biogasambassadörer vilket innebär att vi bidrar till biogas
genom matrester i vår avfallskvarn och sedan 2018 driver vi våra restaurangspisar med biogas.

Hållbara Restauranger

Vi är medlemmar i nätverket Hållbara restauranger som främjar och stöttar restauranger i hållbarhetsarbetet.
Vår VD Maria Stridh har länge varit drivande i organisationen och vann 2018 priset ”Årets Hållbara Eldsjäl”.

 

                          

Press

I vårt pressrum på Mynewsdesk finns aktuell pressinformation och bilder samlat. Bilderna är fria för publicering men ange gärna källa och fotografens namn.

Bloggare eller influencer, vill du samarbeta med oss? Hör av dig till oss, vi är öppna för olika sorters samarbeten.

Pressansvarig, Elin Bergqvist elin.bergqvist@stadshusrestauranger.se

Konst & Design

På Stadshuskällaren har vi med stor omsorg och stilkänsla blandat nutida svensk design med väl bevarade delar från Stadshuskällarens ursprungliga 1920-talsinredning.

I Matsalen är väggarna är målade av Yngwe Berg (1887-1963) med motiv hämtade från Bellman och Fredmans Epistlar. Stolarna är specialritade av Jonas Bohlin med inspiration från originalstolen som ursprungligen ritades för Stadshuset.

Vi har tillvaratagit historien också i Baren där naturgarvat läder klär dåtidens väggfasta soffor. Jonas Bohlin inspirerades av de korgmöbler som fanns redan 1932 när han tog fram de stolar som används i dag. Samtliga mattor designade av Gunilla Lagerhem Ullberg för Kasthall.

Ytterligare en pjäs av Jonas Bolin, lampan Star, hänger inne i Chambre Separé och förgyller det snart 100 år gamla rummet.

Linnés Matsal var husets ursprungliga frukostmatsal för Stadens tjänstemän, på den tiden kallat Eldkvarnsrummet. I dag är även det rummet dekorerat med Jonas Bolins stolar och armaturer.

Adress & Öppettider