Menyer

Varmt välkommen till Stadshuskällaren

Njut av höstens smaker med oss!
Vi serverar svensk samtida mat med inspiration från skog och mark
– mitt inne i centrala Stockholm.
Välkommen!

Lunch - à la carte

TRERÄTTERS

POTATIS OCH PURJOLÖKSSOPPA
krutonger, färskost smaksatt med citron

NATTBAKAD OXKIND
sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré

CHOKLADMOUSSE
varma blåbär, kaffeglass, mandelcrème och rostade mandlar

Trerätters 325
För- och varmrätt 275

À LA CARTE

POTATIS OCH PURJOLÖKSSOPPA
krutonger, färskost smaksatt med citron (förrätt) 98

KÄLLARENS FISKGRYTA
handskalade räkor, fänkål, aioli och krutonger 240

NATTBAKAD OXKIND
sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré 195

STADSHUSKÄLLARENS VILTSKAVSGRYTA
lingon och potatispuré 195

VARIATION PÅ ROTSELLERI
svamp, senapsveloute, potatischips, edamamebönor 149

DESSERT

CHOKLADMOUSSE
varma blåbär, kaffeglass, mandelcrème och rostade mandlar 115

ÄPPELHARMONI – NOBELDESSERT 2018
med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor 195

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
olika smaker 30

Veckans expresslunch

Måndag
FLÄSKKARRÉ
jordärtskocksstomp, grönkål, tranbär och rödvinsås

Tisdag
BAKAD TORSK
kokt potatis, krämbakat ägg, pepparrot och brynt smör

Onsdag
KRISPIG KYCKLING
stekt potatis, parmesancrème och citron

Torsdag
BOUDIN BLANC
chilisenap, saffranscrème, syrad lök och rostad potatis

Fredag
OSSO BUCO
gremolata och råstekt potatis

Expresslunch 149

À la Carte

Förrätt


OSTRON
Gurka, dill, chili och grönt äpple
52 / st

CARELIAN CAVIAR
 7,5 g med vodka 3cl
238

SMÖRSTEKT KAMMUSSLA
Dashi, tomat, granskott och rättika
155

TARTAR PÅ RÅDJUR
Svamp, picklade senapsfrön och rotselleri
160

Varmrätt


GOTLANDSLINSER
Morot, tryffel och hasselnötsvinägrett
260

GÖS
Broccoli, gurka, forellrom och vitvinssås
290

LAMM
Morot, lök, persiljeemulsion och lammsky
285

HJORT
Kål, rökta mandlar och hjortron
335

Dessert


HJORTRON OCH CHOKLAD
Chokladkaka, hjortron/chokladmousse, hasselnötsglass och salta hasselnötter
124

VARMA BJÖRNBÄR
Smörstekt brioche, brynt smörglass och mandlar
125

NOBELDESSERT 2018 – ÄPPELHARMONI
Karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor
195

OSTBIT
55

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
30

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Avsmakningsmenyer

SMÖRSTEKT KAMMUSSLA
Dashi, tomat, granskott och rättika

TARTAR PÅ RÅDJUR
Svamp, picklade senapsfrön och rotselleri

GÖS
Broccoli, gurka, forellrom och vitvinssås

HJORT
Kål, rökta mandlar och hjortron

VARMA BJÖRNBÄR
Smörstekt brioche, brynt smörglass och mandlar

Pris för avsmakningsmeny 695, vinpaket 595

LITE MER

OSTRON
Gurka, dill, chili och grönt äpple

CARELIAN CAVIAR
7,5 g med vodka 3cl

SMÖRSTEKT KAMMUSSLA
Dashi, tomat, granskott och rättika

TARTAR PÅ RÅDJUR
Svamp, picklade senapsfrön och rotselleri

GÖS
Broccoli, gurka, forellrom och vitvinssås

HJORT
Kål, rökta mandlar och hjortron

OSTBIT

VARMA BJÖRNBÄR
Smörstekt brioche, brynt smörglass och mandlar

Pris för avsmakningsmeny 895, vinpaket 695

Nobelmeny 2018

Förrätt


Lättbakad röding med kräftbuljong i krondillslök, lättrökt forellrom, krispig potatis och krasseskum
Champagne Taittinger Brut Millésimé 2013

 

Varmrätt


Bakad rotselleri med kantarellkräm och svampsmör, kålrot med lagerbladskräm och långbakad högrev, oxmärgcrust, rökt kalvsky samt potatis- och purjolöksterrin

Gérard Bertrand Cigalus Rouge 2016

 

Dessert


Äppelharmoni med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor
Ruppertsberger Riesling Auslese 2014

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1865 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2018 års Nobelmeny rekommenderar vi 3 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Alla nobelmenyer

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.

KUNGSHOLMEN


SKOGSSVAMPSOPPA
syltad svamp och rostade pumpafrön

BAKAD REGNBÅGSFORELL
variation på blomkål, gräslöksvelouté och forellrom

MÖRKCHOKLAD
havtorn och tonka

560 / person

STADSHUSET 


SOTAD TARTAR PÅ KAMMUSSLA
alger, sjökorall med brynt smörkräm och rågbrödskrutonger

BIFF
jordärtskocka, lingon och stekt svamp

HALLONMOUSSE
krutonger och lakritsglass

615 / person

 

Adress & Öppettider