Menyer

Varmt välkommen till Stadshuskällaren

Njut av vårens smaker med oss!
Vi serverar svensk samtida rätter med inspiration från skog och mark
– mitt inne i centrala Stockholm.
Välkommen!

Lunch Stadshuskällaren

Stadshuskällaren öppnar åter vecka 34.

 

Pop up lunch

Ragnars Skafferi öppnar åter den 10 augusti.

VÄLKOMMEN!

 

Sommarlov

Stadshuskällaren tar sommarlov och öppnar upp för A la carte torsdag 20 augusti.
Ni kan nå oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Glad sommar!

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Nobelmeny 2019

Förrätt


Kalixlöjrom med gurka, inkokt kålrabbi, krämig dill och en sås på pepparrot

Champagne Taittinger Folies de la Marquetterie

Varmrätt


Anka fylld med svart trumpetsvamp och citrontimjan, potatis med karamelliserad vitlök, kryddpicklad gulbeta och rostad anksky. Serveras med savoykål med rökt shiitake, bakad lök och granolja

2015 Lunadoro Vino Nobile Montepulciano DOCG Riserva Quercione

Dessert


Hallonmousse, torkad chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet

2017 Jurtschitsch Loiserberg Grüner Veltliner Eiswein

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1885 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2019 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Alla nobelmenyer

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.

KUNGSHOLMEN


CRÈMEBAKAT ÄGG
jordärtskocka, odlad svamp, granskott och tryffel

BAKAD TORSK
broccoli, kräftsås, picklad gurka och forellrom

CITRONKAKA
vinteräpplen, kardemumma och vanilj

585 / person

STADSHUSET 


BLOMKÅLSSOPPA
kallrökt lax, färskost, örter och krutonger

ANKBRÖST
rotselleri, champinjoner, lingon och dragonsky

CHOKLAD
körsbär, tonka

562 / person

 

Dryckesmeny

På Stadshuskällaren är vi måna om helhetsupplevelsen, där dryck spelar en essentiell roll i varje måltid.

Här hittar ni vår dryckeslista.

 

 

 

 

Adress & Öppettider