Menyer

Varmt välkommen till Stadshuskällaren

När tiderna är annorlunda och vi åter öppnar Stadshuskällaren serverar vi svenska samtida rätter med inspiration från skog och mark mitt inne i centrala Stockholm. Hos oss njuter man av säsongens råvaror och smaker.

Lunch i Stadshuskällaren

På grund av rådande omständigheter håller Stadshuskällaren tillsvidare stängt för lunch (och middag). Vi hoppas kunna öppna igen under hösten. Håll utkik här på webben eller i våra sociala medier. Välkommen tillbaka till oss då!

 

 

Säsongens smaker i våra menyer

Köksteamet, med Jimmi Eriksson och Magnus Santesson i spetsen, skapar menyer som lockar fram säsongens smaker i stort och smått. På hösten möts krondill, kräftor och rökt röding och kanterellerna får samsas med granskottsoljan. Vi tar alltid in skogen i våra källarvalv i form av vilt och skogsbär när det är säsong för dem. När vi öppnar gör vi det med säsongens noga utvalda smaker och råvaror. Vi längtar efter dig!

 

 

A la carte meny åter 2021

SNACKS
SVENSK OST
Dagens ost

62

SVENSK CHARK
Dagens chark

63

TARTELETTE
Tartar på ren och svamp

84

NÖTTER
Sojarostade mandlar och nötter

45

FÖRRÄTT
SIKROM FRÅN KALIX
Krispig potatis, gräddfil, pepparrot och silverlök

198

SMÖRSTEKT HUMMER
gulbeta, chili, gulärta och mandel
225

TARTAR PÅ HJORT
Ostronemulsion, sjökorall och blomkål
152

VARMRÄTT
BAKAD GÖS
Broccoli, kålrabbi, citronpärlor och vitvinssås

290

JORDÄRTSKOCKA
Spetskål, svamp och kålsky

245

REN
Jordärtskocka, svamp, picklad lök och vinägersky

337

DESSERT
HJORTRON
chokladkaka, punschglass och hasselnötter
135

HALLON – Nobeldessert 2019
Hallonmousse, torkad chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet
195

OSTBIT

62

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
30

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

När vi åter öppnar Stadshuskällaren är du välkommen att uppleva köket från insidan, och då bokas Chef’s Table via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Nobelmeny 2019

Förrätt


Kalixlöjrom med gurka, inkokt kålrabbi, krämig dill och en sås på pepparrot

Champagne Taittinger Folies de la Marquetterie

Varmrätt


Anka fylld med svart trumpetsvamp och citrontimjan, potatis med karamelliserad vitlök, kryddpicklad gulbeta och rostad anksky. Serveras med savoykål med rökt shiitake, bakad lök och granolja

2015 Lunadoro Vino Nobile Montepulciano DOCG Riserva Quercione

Dessert


Hallonmousse, torkad chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet

2017 Jurtschitsch Loiserberg Grüner Veltliner Eiswein

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1885 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2019 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Alla nobelmenyer

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.

KUNGSHOLMEN


RÖKT RÖDING
dill, gröna ärtor och brödkrisp

KRYDDSTEKT REN
svamp, jordärtskocka och torkade lingon

HJORTRON
punchglass, kaksmulor och syrliga maränger

617/person

STADSHUSET


STUVAD SVAMP
smörstekt brioche med lardo och picklade granskott

RÖDING
broccoli, forellrom, libbsticka velouté och brandadpotatis

HALLON
mörkchoklad och mandlar

559/person

 

Dryckesmeny

På Stadshuskällaren är vi måna om helhetsupplevelsen, där dryck spelar en essentiell roll i varje måltid.

Här hittar ni vår dryckeslista.

 

 

 

 

Adress & Öppettider