Menyer
Varmt välkommen till Stadshuskällaren
Njut av säsongens råvaror och smaker med oss!
Vi serverar svenska samtida rätter med inspiration från skog och mark
– mitt inne i centrala Stockholm.
Välkommen!
Lunch i Stadshuskällaren
Från och med den 1 september och tillsvidare håller Stadshuskällaren stängt för lunch. Vi välkomnar er istället till vår systerrestaurang en trappa upp, Ragnars Skafferi, som serverar buffélunch vardagar 11:00-14:00. Ragnars Skafferi håller stängt fram till den 24 januari med anledning av rådande restriktioner.
Välkommen!
Höstsmaker i nya menyn
Köksteamet har med Jimmi Eriksson och Magnus Santesson i spetsen skapat en meny som lockar fram säsongens smaker i stort och smått. Krondill och kräftbuljong möter den rökta rödingen och kantarellerna samsas med granskott är två exempel på förrätter. Vilt har vi alltid på menyn och en av de nya varmrätterna är ren med jordärtskocka, svamp, picklad lök och vinägersky. Vi fortsätter ta in skogen i våra källarvalv när det är dags för dessert då hjortron med punschglass och chokladkaka avslutar kvällen ”i skogen”.
Välkommen!
A la carte meny åter 2021
SNACKS
SVENSK OST
Dagens ost
62
SVENSK CHARK
Dagens chark
63
TARTELETTE
Tartar på ren och svamp
84
NÖTTER
Sojarostade mandlar och nötter
45
FÖRRÄTT
SIKROM FRÅN KALIX
Krispig potatis, gräddfil, pepparrot och silverlök
198
SMÖRSTEKT HUMMER
gulbeta, chili, gulärta och mandel
225
TARTAR PÅ HJORT
Ostronemulsion, sjökorall och blomkål
152
VARMRÄTT
BAKAD GÖS
Broccoli, kålrabbi, citronpärlor och vitvinssås
290
JORDÄRTSKOCKA
Spetskål, svamp och kålsky
245
REN
Jordärtskocka, svamp, picklad lök och vinägersky
337
DESSERT
HJORTRON
chokladkaka, punschglass och hasselnötter
135
HALLON – Nobeldessert 2019
Hallonmousse, torkad chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet
195
OSTBIT
62
STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
30
Chef's Table
Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!
Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se
Nobelmeny 2019
Förrätt
Kalixlöjrom med gurka, inkokt kålrabbi, krämig dill och en sås på pepparrot
Champagne Taittinger Folies de la Marquetterie
Varmrätt
Anka fylld med svart trumpetsvamp och citrontimjan, potatis med karamelliserad vitlök, kryddpicklad gulbeta och rostad anksky. Serveras med savoykål med rökt shiitake, bakad lök och granolja
2015 Lunadoro Vino Nobile Montepulciano DOCG Riserva Quercione
Dessert
Hallonmousse, torkad chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet
2017 Jurtschitsch Loiserberg Grüner Veltliner Eiswein
Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1885 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2019 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.
Festmenyer
Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.
KUNGSHOLMEN
RÖKT RÖDING
dill, gröna ärtor och brödkrisp
KRYDDSTEKT REN
svamp, jordärtskocka och torkade lingon
HJORTRON
punchglass, kaksmulor och syrliga maränger
617/person
STADSHUSET
STUVAD SVAMP
smörstekt brioche med lardo och picklade granskott
RÖDING
broccoli, forellrom, libbsticka velouté och brandadpotatis
HALLON
mörkchoklad och mandlar
559/person
Dryckesmeny
På Stadshuskällaren är vi måna om helhetsupplevelsen, där dryck spelar en essentiell roll i varje måltid.
Här hittar ni vår dryckeslista.