Menyer
Varmt välkommen till Stadshuskällaren
Mitt i centrala Stockholm serverar vi svenska samtida rätter med inspiration från skog, sjöar, ängar och mark.
Hos oss njuter man av säsongens råvaror och smaker.
Med smaker från årstiden
Köksteamet, med Magnus Santesson i spetsen, skapar menyer som lockar fram säsongens smaker i stort och smått. På hösten möts krondill, kräftor och rökt röding och kantarellerna samsas med granskottsoljan. Vi tar alltid in skogen i våra källarvalv i form av vilt och skogsbär när det är säsong för dem. När vi öppnar gör vi det med säsongens noga utvalda smaker och råvaror. Välkommen!
Boka bordLunch i Stadshuskällaren
Varmt välkomna på lunch. Vi har öppet vardagar kl 11.30-14.00.
Miljön hos oss, de vackra källarvalven och inredningsdetaljer av Jonas Bohlin, bidrar till en riktigt härlig lunchupplevelse.
LUNCHMENY
FÖRRÄTTER
SKAGENRÖRA
½ 155
1/1 serveras med liten sallad 215
RÅBIFF MED TRYFFELKRÄM
syrad silverlök, krispig jordärtskocka och riven Wrångebäcksost
½ 158
1/1 serveras med pommes frites 245
JORDÄRTSKOCKSSOPPA
krämbakat ägg och krispig purjolök
½ 125
1/1 195
VARMRÄTT
BAKAD SPETSKÅL
rotselleri, belugalinser och beurre blanc
235
RÖDINGFILÉ
smörsås smaksatt av örter, knaprig coppa, rostad blomkål och potatis
285
VILTSKAVSGRYTA
inlagd svamp, potatispuré och rårörda lingon
235
SVENSK BIFF
pommes frites, tomatsallad och bearnaisesås
345
GRATINERAD CHÈVRESALLAD
variation på betor och valnötter
195
DESSERT
CHEESECAKE – NOBELDESSERT 2022
plommonkompott smaksatt med stjärnanis, plommonkräm, mirabellemaränger,
havrekrisp samt mirabellesorbet smaksatt med ingefära
215
CHOKLADTARTLETTE
med variation på havtorn
135
KULA DAGENS GLASS/SORBET
55
A la carte meny
SNACKS
PANNBRÖD
tartar på biff, tryffel och syrad silverlök
110
PANNBRÖD
hummer, färskost, citron, gräslök, kål och sesam
110
TARTLETTER
rökt crémefraiche och löjrom
110
TARTLETTER
svamp och riven Wrångebäcksost
95
FÖRRÄTT
SVAMPBULJONG MED BAKAT ÄGG
lök, jordärtskocka, svamp och tryffel
175
TARTAR PÅ HJORT, BÄRS OCH SKOG
krispig ostronskivling, ölkokt lök, picklade granskott, bryntsmörmajonnäs och bovetekrisp
190
STEKT PILGRIMSMUSSLA
kräftbuljong, melonrättika, surdegskrisp, dashi och libbsticka
195
SVENSK LÖJROM
krispig potatis, pepparrot, citron, silverlök och brynt smörpulver
230
STÖRKAVIAR 30 GRAM
krispig potatis fylld med crème fraiche
625
VARMRÄTT
KÅL MED BELUGALINSER
sås på toppmurklor, rotselleri och spetskål
295
TORSK
bakad i rostade örter med kål, krondillspärlor, gulbeta, gari, fänkål, smörsås med störkaviar och gräslök
348
VILDAND
rotselleri, kastanj, äpple, senapsfrön, riven anklever, frökrisp och salviasky
310
RÅDJUR
jordärtskocka, brynt lök kräm, märgsmör, hjortron och timjanssky
365
DESSERT
EN BIT OST
62
HAVTORN
hasselnöt och kaffe
185
PÄRON MED LIME
mandel och smörstekt brioch
185
CHEESECAKE – NOBELDESSERT 2022
plommonkompott smaksatt med stjärnanis, plommonkräm, mirabellemaränger,
havrekrisp samt mirabellesorbet smaksatt med ingefära
215
PRALIN
52
Chef's Table
Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!
Välkommen att uppleva Stadshuskällaren och köket från insidan. Boka en plats på Chef’s Table genom att ringa 08-586 218 30 eller maila oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se
Nobelmeny 2022
Förrätt
Algbakad gös och tomat fylld med gravad gös, persiljeemulsion, kålrabbi, brödkryddor, krondillspärlor och blomsterkrisp
NV Champagne Legras & Haas Blanc de Blancs Grand Cru, France
Varmrätt
Svensk hjort färserad med murkla och salvia, gulbeta med kallpressad rapsolja och senapsfrö, jordärtskocka och timjansemulsion samt potatisterrin och viltsky med stjärnanis
2021 Grattamacco Bolgheri Rosso, Tuscany, Italy
Dessert
Bakad cheesecake och plommonkompott smaksatt med stjärnanis, plommonkräm, mirabellemaränger, havrekrisp samt mirabellesorbet smaksatt med ingefära
2021 Brännland Iscider, Västerbotten, Sweden
Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 2200 kr/person (1950kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2022 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.
Festmenyer
Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.
FÖRRÄTTER
SOTAD TARTAR PÅ PILGRIMSMUSSLA OCH HAVSKRÄFTA
fläderpicklad blomkål, blomkåls- och kräftsoppa
185,-
RÖKT TARTAR PÅ SVENSK BIFF
petit choux med wrångebäckskräm, picklad silverlök och pinjekärnor
185,-
VARMRÄTTER
BAKAD TORSK
smörsås smaksatt med forellrom och örter, äpple och fänkålsallad samt potatispuré
325,-
HJORT
potatis- och jordärtskocksterin, friterad och fylld jordärtskocka samt kålbakelse med svamp
385,-
DESSERT
PÄRON MED FÄRSKOST
limemousse, mandel och dulcey
163,-
CHOKLAD OCH HASSELNÖTS TARTLETTE
variation på havtorn
159,-
Meny och priser är giltiga perioden 11 januari – 9 april 2023
En meny väljs för hela sällskapet.