Menyer

Varmt välkommen till Stadshuskällaren

Mitt i centrala Stockholm serverar vi svenska samtida rätter med inspiration från skog, sjöar, ängar och mark.

Hos oss njuter man av säsongens råvaror och smaker.

Med smaker från årstiden

Köksteamet, med Magnus Santesson i spetsen, skapar menyer som lockar fram säsongens smaker i stort och smått. På hösten möts krondill, kräftor och rökt röding och kantarellerna samsas med granskottsoljan. Vi tar alltid in skogen i våra källarvalv i form av vilt och skogsbär när det är säsong för dem. När vi öppnar gör vi det med säsongens noga utvalda smaker och råvaror. Välkommen!

Boka bord

Lunch i Stadshuskällaren

Varmt välkomna på lunch. Vi har öppet vardagar kl 11.30-14.00.
Miljön hos oss, de vackra källarvalven och inredningsdetaljer av Jonas Bohlin, bidrar till en riktigt härlig lunchupplevelse.

 

LUNCHMENY

 

FÖRRÄTTER

SKAGENRÖRA
½ 155
1/1 serveras med liten sallad 215

RÅBIFF MED TRYFFELKRÄM
syrad silverlök, krispig jordärtskocka och riven Wrångebäcksost
½ 158
1/1 serveras med pommes frites 245

JORDÄRTSKOCKSSOPPA
krämbakat ägg och krispig purjolök
½ 125
1/1 195

 

VARMRÄTT

BAKAD SPETSKÅL
rotselleri, belugalinser och beurre blanc
235

RÖDINGFILÉ
smörsås smaksatt av örter, knaprig coppa, rostad blomkål och potatis
285

VILTSKAVSGRYTA
inlagd svamp, potatispuré och rårörda lingon
235

SVENSK BIFF
pommes frites, tomatsallad och bearnaisesås
345

GRATINERAD CHÈVRESALLAD
variation på betor och valnötter
195

 

DESSERT

CHEESECAKE – NOBELDESSERT 2022
plommonkompott smaksatt med stjärnanis, plommonkräm, mirabellemaränger,
havrekrisp samt mirabellesorbet smaksatt med ingefära
215

CHOKLADTARTLETTE
med variation på havtorn
135

KULA DAGENS GLASS/SORBET
55

 

A la carte meny

SNACKS

PANNBRÖD
tartar på biff, tryffel och syrad silverlök
110

PANNBRÖD
hummer, färskost, citron, gräslök, kål och sesam
110

TARTLETTER
rökt crémefraiche och löjrom
110

TARTLETTER

svamp och riven Wrångebäcksost
95


FÖRRÄTT

SVAMPBULJONG MED BAKAT ÄGG
lök, jordärtskocka, svamp och tryffel
175

TARTAR PÅ HJORT, BÄRS OCH SKOG
krispig ostronskivling, ölkokt lök, picklade granskott, bryntsmörmajonnäs och bovetekrisp
190

STEKT PILGRIMSMUSSLA
kräftbuljong, melonrättika, surdegskrisp, dashi och libbsticka
195

SVENSK LÖJROM
krispig potatis, pepparrot, citron, silverlök och brynt smörpulver
230

STÖRKAVIAR 30 GRAM
krispig potatis fylld med crème fraiche
625

 

VARMRÄTT

KÅL MED BELUGALINSER
sås på toppmurklor, rotselleri och spetskål
295

TORSK
bakad i rostade örter med kål, krondillspärlor, gulbeta, gari, fänkål, smörsås med störkaviar och gräslök
348

VILDAND
rotselleri, kastanj, äpple, senapsfrön, riven anklever, frökrisp och salviasky
310

RÅDJUR
jordärtskocka, brynt lök kräm, märgsmör, hjortron och timjanssky
365

 

DESSERT

EN BIT OST
62

HAVTORN
hasselnöt och kaffe
185

PÄRON MED LIME
mandel och smörstekt brioch
185

CHEESECAKE – NOBELDESSERT 2022
plommonkompott smaksatt med stjärnanis, plommonkräm, mirabellemaränger,
havrekrisp samt mirabellesorbet smaksatt med ingefära
215

PRALIN
52

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Välkommen att uppleva Stadshuskällaren och köket från insidan. Boka en plats på Chef’s Table genom att ringa 08-586 218 30 eller maila oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Nobelmeny 2022

Förrätt


Algbakad gös och tomat fylld med gravad gös, persiljeemulsion, kålrabbi, brödkryddor, krondillspärlor och blomsterkrisp

NV Champagne Legras & Haas Blanc de Blancs Grand Cru, France

Varmrätt


Svensk hjort färserad med murkla och salvia, gulbeta med kallpressad rapsolja och senapsfrö, jordärtskocka och timjansemulsion samt potatisterrin och viltsky med stjärnanis

2021 Grattamacco Bolgheri Rosso, Tuscany, Italy

Dessert


Bakad cheesecake och plommonkompott smaksatt med stjärnanis, plommonkräm, mirabellemaränger, havrekrisp samt mirabellesorbet smaksatt med ingefära

2021 Brännland Iscider, Västerbotten, Sweden

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 2200 kr/person (1950kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2022 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Alla nobelmenyer

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.

FÖRRÄTTER

SOTAD TARTAR PÅ PILGRIMSMUSSLA OCH HAVSKRÄFTA
fläderpicklad blomkål, blomkåls- och kräftsoppa
185,-

RÖKT TARTAR PÅ SVENSK BIFF
petit choux med wrångebäckskräm, picklad silverlök och pinjekärnor
185,-

 

VARMRÄTTER

BAKAD TORSK
smörsås smaksatt med forellrom och örter, äpple och fänkålsallad samt potatispuré 
325,-

HJORT
potatis- och jordärtskocksterin, friterad och fylld jordärtskocka samt kålbakelse med svamp
385,-

 

DESSERT

PÄRON MED FÄRSKOST
limemousse, mandel och dulcey 
163,-

CHOKLAD OCH HASSELNÖTS TARTLETTE
variation på havtorn
159,-

 

Meny och priser är giltiga perioden 11 januari – 9 april 2023
En meny väljs för hela sällskapet.

 

Adress & Öppettider