Menyer

Varmt välkommen till Stadshuskällaren

Njut av vinterns smaker med oss!
Vi serverar svensk samtida mat med inspiration från skog och mark
– mitt inne i centrala Stockholm.
Välkommen!

Veckans Expresslunch

Måndag
FLÄSKSIDA
jordärtskocka, senapsfrön och timjansky

Tisdag
TORSK
handskaladeräkor, palsternackschips, kokt potatis och citronsås

Onsdag
KYCKLING
rostade rotsaker, friterad grönkål och dragon velouté

Torsdag
RÅDJURSBIFFAR
fetaost, basilika, potatispuré med Västerbottenost och tomatsky

Fredag
”BOOKMAKER TOAST”
biff på smörstekt bröd, sallad, Dijonnäs, riven pepparrot och rå äggula

Expresslunch
149

Lunch - à la carte

TRERÄTTERS

JORDÄRTSKOCKSSOPPA
bacontärningar och tryffelcrème

NATTBAKAD OXKIND
sidfläsk, syltad steklök,
champinjoner och potatispuré

CHOKLAD OCH HASSELNÖTSGLASS
brynt smörmousse och kaksmulor

Trerätters 325
För- och varmrätt 275

 À LA CARTE

JORDÄRTSKOCKSSOPPA
bacontärningar och tryffelcrème 115 (förrätt)

KÄLLARENS FISKGRYTA
handskalade räkor, fänkål, aioli och krutonger 240

NATTBAKAD OXKIND
sidfläsk, syltad steklök,
champinjoner och potatispuré 195

STADSHUSKÄLLARENS VILTSKAVSGRYTA
lingon och potatispuré 195

SVAMPFYLLD RAVIOLI
krämig svampsås, gröna linser och brynt smör 149

DESSERT

CHOKLAD OCH HASSELNÖTSGLASS
brynt smörmousse och kaksmulor 115

HALLON – NOBELDESSERT 2019
hallonmousse, torkad chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet 195

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
olika smaker 30

À la Carte


SNACKS

OSTRON
Äpple & jalapeños
46

JORDÄRTSKOCKA
Friterad jordärtskocka fylld med Wrångebäcksost
58

KROKETTER
Oxkindkroketter med dragon
56

CHARK
Dagens chark
55

FÖRRÄTT

”CARPACCIO” PÅ SVENSK BIFF
Petit Choux, Wrångebäcksostkräm, mandel och vinägersky
140

KALIXLÖJROM
Gräddfil med pepparrot, citrongelé och potatiskrisp
198

GRAVAD OCH SOTAD REGNBÅGE
Kålrot, äpple, rökt majonnäs, rågbrödsflarn och picklade senapsfrön
135

KRÄMBAKAT ÄGG
Jordärtskocka, brynt smör, soja och krasse
120

KYCKLING
Champinjoner, dragon, crust på kycklingskinn och picklad svamp
135

VARMRÄTT 

GÖS
Broccoli, gurka, tapioka och vitvinssås
290

RÖDING
Blomkål, forellrom, kålrabbi, gari och krabbmiso
265

LAMM
Morot, lök, persiljeemulsion och lammsky
285

HJORTSADEL
Rotselleri, torkade lingon, röd endive, hasselnötter och vinägersky
315

ANKA
Spetskål, brysselkål, grönpeppar, burritanalök och Vreta Gulärt
365

VRETA GULÄRTA
Spetskål, rotselleri, burritanalök och svamp
235

DESSERT

ÄPPLE
Smörkola, pistage, vanilj och limekrutonger
135

KÖRSBÄR
Mörk choklad, brownie, pecannöt och kaffeglass
135

HALLON – Nobeldessert 2019
Hallonmousse, torkad chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet
195

OSTBIT

55

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
30

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Nobelmeny 2019

Förrätt


Kalixlöjrom med gurka, inkokt kålrabbi, krämig dill och en sås på pepparrot

Champagne Taittinger Folies de la Marquetterie

Varmrätt


Anka fylld med svart trumpetsvamp och citrontimjan, potatis med karamelliserad vitlök, kryddpicklad gulbeta och rostad anksky. Serveras med savoykål med rökt shiitake, bakad lök och granolja

2015 Lunadoro Vino Nobile Montepulciano DOCG Riserva Quercione

Dessert


Hallonmousse, torkad chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet

2017 Jurtschitsch Loiserberg Grüner Veltliner Eiswein

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1885 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2019 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Alla nobelmenyer

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.

KUNGSHOLMEN


CRÈMEBAKAT ÄGG
jordärtskocka, odlad svamp, granskott och tryffel

BAKAD TORSK
broccoli, kräftsås, picklad gurka och forellrom

CITRONKAKA
vinteräpplen, kardemumma och vanilj

585 / person

STADSHUSET 


BLOMKÅLSSOPPA
kallrökt lax, färskost, örter och krutonger

ANKBRÖST
rotselleri, champinjoner, lingon och dragonsky

CHOKLAD
körsbär, tonka

562 / person

 

Dryckesmeny

På Stadshuskällaren är vi måna om helhetsupplevelsen, där dryck spelar en essentiell roll i varje måltid.

Här hittar ni vår dryckeslista.

 

 

 

 

Adress & Öppettider