Menyer

Lunch - à la carte

TRERÄTTERS

BLOMKÅLSSOPPA
handskalade räkor och dill

NATTBAKAD OXKIND
sidfläsk, syltad steklök,
champinjoner och potatispuré

INKOKT RABARBER
kardemummaglass, chokladmousse, mandelsmul och rabarbercurd

Trerätters 325
För- och varmrätt 275

À LA CARTE

BLOMKÅLSSOPPA
handskalade räkor och dill 115 / 165

TORSK
ostronsås, potatispuré med örter, ramslökstapioka och fänkål 240

NATTBAKAD OXKIND
sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré 195

STADSHUSKÄLLARENS VILTSKAVSGRYTA
lingon och potatispuré 195

BAKAD SPETSKÅL
belugalinser, kålsky, parmesankräm och grön sparris 149

DESSERT

INKOKT RABARBER
kardemummaglass, chokladmousse, mandelsmul och rabarbercurd 110

ÄPPELHARMONI – NOBELDESSERT 2018
med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor 195

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
olika smaker 30

Veckans expresslunch

Måndag
KRYDDSTEKT KYCKLING
risotto, krispig grönkål och rädisor

Tisdag
BAKAD FORELL
hollandaisesås, kokt potatis, grön sparris och citron

Onsdag
LÅNGBAKAD HÖGREV
rostade rotsaker, rödvinssky och tryffelkräm

Torsdag
KRISTI HIMMELSFÄRDS DAG – STÄNGT

Fredag
GRILLAD BANKAD BIFF
tomatsallad, grillad vårlök och dragonkräm

EXPRESSLUNCH 149

À la Carte

Förrätt


OSTRON
Rabarber och rosépeppar
58 / st

CARELIAN CAVIAR
7,5 g med vodka 3cl
238

VAKTELÄGG
Krispig fönsterlav, lingon, granskott och rökt hö
125

NÄSSELSOPPA
Krämbakad äggula och krispiga trattkantareller
134

SOTAD TARTAR PÅ HJORT
Kalixlöjrom, rökt crème fraiche och äpple
165

Varmrätt


ROTSELLERI
Nötter, lök, brynt smör och vintertryffel
265

KUMMEL
Sparris, ramslök, forellrom och nässlor
315

VILDSVINSSADEL
Lökkräm, kålrot, tranbär och svamp
285

LAMM
Kajplök, jordärtskocka, toppmurklor och grillad citron
330

Dessert


RABARBER
Apelsinmunk, havresmul och lemoncurd
136

MÖRK CHOKLAD
Jordnötter och smörkola
132

NOBELDESSERT 2018 – ÄPPELHARMONI
Karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor
195

OSTBIT
55

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
30

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Avsmakningsmenyer

VAKTELÄGG
Krispig fönsterlav, lingon, granskott och rökt hö

SOTAD TARTAR PÅ HJORT
Kalixlöjrom, rökt crème fraiche och äpple

KUMMEL
Sparris, ramslök, forellrom och nässlor

LAMM
Kajplök, jordärtskocka, toppmurklor och grillad citron

RABARBER
Apelsinmunk, havresmul och lemoncurd

Pris för avsmakningsmeny 695, vinpaket 595

LITE MER

OSTRON
Rabarber och rosépeppar

CARELIAN CAVIAR
7,5 g med vodka 3cl

VAKTELÄGG
Krispig fönsterlav, lingon, granskott och rökt hö

SOTAD TARTAR PÅ HJORT
Kalixlöjrom, rökt crème fraiche och äpple

KUMMEL
Sparris, ramslök, forellrom och nässlor

LAMM
Kajplök, jordärtskocka, toppmurklor och grillad citron

OSTBIT

RABARBER
Apelsinmunk, havresmul och lemoncurd

Pris för avsmakningsmeny 895, vinpaket 695

Nobelmeny 2018

Förrätt


Lättbakad röding med kräftbuljong i krondillslök, lättrökt forellrom, krispig potatis och krasseskum
Champagne Taittinger Brut Millésimé 2013

 

Varmrätt


Bakad rotselleri med kantarellkräm och svampsmör, kålrot med lagerbladskräm och långbakad högrev, oxmärgcrust, rökt kalvsky samt potatis- och purjolöksterrin

Gérard Bertrand Cigalus Rouge 2016

 

Dessert


Äppelharmoni med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor
Ruppertsberger Riesling Auslese 2014

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1865 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2018 års Nobelmeny rekommenderar vi 3 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Alla nobelmenyer

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.

KUNGSHOLMEN


KAMMUSSLA
blomkål, fläder och gurka

KUMMEL
grön sparris, rädisor, färskpotatis, gräslökstapioka
och sparrisvelouté

RABARBER
tonkaböna, mandelkaka, färskostmousse och kardemumma

595/person

 

STADSHUSET


VIT SPARRIS
ramslök, forellrom och kavringskrutonger

SVAMPFYLLD SVENSK VÅRKYCKLING
kronärtskocka, semitorkade tomater, libbsticka, shiitake och kycklingsky

LIMEMARINERADE JORDGUBBAR
basilika och vanilj

590/person

Adress & Öppettider