Menyer

Varmt välkommen till Stadshuskällaren

Njut av vårens smaker med oss!
Vi serverar svensk samtida rätter med inspiration från skog och mark
– mitt inne i centrala Stockholm.
Välkommen!

Ragnars Skafferi Pop up lunch

Pop-up lunch fredag 5 juni

 

KYCKLING
 rostad potatis, grillad paprika- och tomatsås

ÅNGAD TORSK
 brynt smör, pepparrot och broccoli 

VEGETARISK LASAGNE
toppad med rucolasallad och hyvlad parmesan

105 kr

 

Pop up lunch

Ragnars Skafferi flyttar lunchen till Stadshuskällaren och gör en tillfällig Pop up med bordsservering.
I enighet med regerings och Folkhälsomyndighetens beslut om att endast tillåta bordsservering är buffén stängd tills vidare.
Det innebär att vi serverar dagens lunch i Stadshuskällaren och erbjuder det för endast 105 kr.

VÄLKOMMEN!

 

Chef´s Choice

Under rådande omständigheter håller vår restaurang öppet alla lördagarskvällar i maj.
Vänligen kontakta restaurangen för mer information om gällande meny samt öppettider.
08 586 218 30

Meny Nationaldagen 6 juni

SNACKS

PETIT CHOUX & WRÅNGEBÄCKSOST
Karamelliserad lök – vinäger

BROCCOLI & JALAPENO
citron – puffat ris

POTATIS & MATJESSILL
Gräddfil – pepparrot

TARTELETTE & LÖJROM
Sparris – krondill

MENY

VITSPARRIS & SMÖRSÅS
Fläder – gurka – krasse

RÖDING & TOMAT
Krabbmiso – persilja – lök

LAMM & GRÖN SPARRIS
Ramslök – morot – ärta

JORDGUBBAR & CITRONVERBENA
Sesam – solrosfrö – grädde

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Nobelmeny 2019

Förrätt


Kalixlöjrom med gurka, inkokt kålrabbi, krämig dill och en sås på pepparrot

Champagne Taittinger Folies de la Marquetterie

Varmrätt


Anka fylld med svart trumpetsvamp och citrontimjan, potatis med karamelliserad vitlök, kryddpicklad gulbeta och rostad anksky. Serveras med savoykål med rökt shiitake, bakad lök och granolja

2015 Lunadoro Vino Nobile Montepulciano DOCG Riserva Quercione

Dessert


Hallonmousse, torkad chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet

2017 Jurtschitsch Loiserberg Grüner Veltliner Eiswein

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1885 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2019 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Alla nobelmenyer

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.

KUNGSHOLMEN


CRÈMEBAKAT ÄGG
jordärtskocka, odlad svamp, granskott och tryffel

BAKAD TORSK
broccoli, kräftsås, picklad gurka och forellrom

CITRONKAKA
vinteräpplen, kardemumma och vanilj

585 / person

STADSHUSET 


BLOMKÅLSSOPPA
kallrökt lax, färskost, örter och krutonger

ANKBRÖST
rotselleri, champinjoner, lingon och dragonsky

CHOKLAD
körsbär, tonka

562 / person

 

Dryckesmeny

På Stadshuskällaren är vi måna om helhetsupplevelsen, där dryck spelar en essentiell roll i varje måltid.

Här hittar ni vår dryckeslista.

 

 

 

 

Adress & Öppettider