Menyer

Varmt välkommen till Stadshuskällaren

Mitt i centrala Stockholm serverar vi svenska samtida rätter med inspiration från skog, sjöar, ängar och mark.

Hos oss njuter man av säsongens råvaror och smaker.

Med smaker från årstiden

Köksteamet, med Magnus Santesson i spetsen, skapar menyer som lockar fram säsongens smaker i stort och smått. På hösten möts krondill, kräftor och rökt röding och kantarellerna samsas med granskottsoljan. Vi tar alltid in skogen i våra källarvalv i form av vilt och skogsbär när det är säsong för dem. När vi öppnar gör vi det med säsongens noga utvalda smaker och råvaror. Välkommen!

Boka bord

Lunch i Stadshuskällaren

Varmt välkomna på lunch. Vi har öppet vardagar kl 11.30-14.00.
Miljön hos oss, de vackra källarvalven och inredningsdetaljer av Jonas Bohlin, bidrar till en riktigt härlig lunchupplevelse.

 

LUNCHMENY

 

FÖRRÄTT

SKAGENRÖRA
½ 155
1/1 serveras med liten sallad 215

RÅBIFF MED DRAGONCRÈME
syrad silverlök, krispig jordärtskocka och riven Gammel Knas ost
½ 158
1/1 serveras med pommes frites 245

KRYDDIG PUMPASOPPA
med färskost och ingefära
½ 125
1/1 179

 

VARMRÄTT

OMELETTE FYLLD MED CHÈVRE
spenat och stekt svamp, serveras med liten sallad
179

OMELETTE FYLLD MED GRUYÉREOST
stekt lök och flatrökt skinka, serveras med liten sallad
179

VILTSKAVSGRYTA
inlagd svamp, potatispuré och rårörda lingon
235

BAKADE BETOR
med hollandaisesås, bakad kål, krossade mandlar och belugalinser
235

RÖDINGFILÉ
med örthollandaise, rostad blomkål, fänkål och kokt potatis
265

LÅNGBAKAD OXKIND
med rödvinssky, rökt sidfläsk, picklad lök, dijonnaise och friterad kulpotatis
275

DESSERT

BAKAD CHOKLADKRÄM – NOBELDESSERT 2023
kompott gjord på lingon från Mockträsk utanför Boden, smaksatt med tjärsirap. Serveras med chokladsablé och lingonsmörkola, samt maränger och kräm gjorda på lingon och en frisk parfait på crème fraiche.
215

KARDEMUMMAGLASS
med varma hjortron och kaksmulor
125

PRALIN
55

 

A la carte meny

FÖRRÄTT

HUMMERSOPPA
stekt hummer, syrlig kålrabbi, kummin och crème fraiche
215

SOTAD TARTAR PÅ RÅDJUR
jordärtskocka, syrad lök och rökt granskottsemulsion
190

KALIX LÖJROM
potatisblini, crème fraiche, lök och friterad surdeg
239

STEKT KROPPKAKA
svamp, rättika och svampbuljong smaksatt med kombu
180

 

VARMRÄTT

RENSADEL
smörbakad rotselleri, svartvinbärsgelé, kräm på kål, fjolårets murklor och skysås smaksatt med märg
425

BAKAD TORSKRYGG
krabba, vitvinssås smaksatt med miso och kvitten, gulbeta, forellrom, äpple och brandad potatis med örter
410

VILDAND
smörad timjansky, variation på rödbeta och jordärtskocka
365

BAKADE BETOR
hollandaisesås, bakad kål, krossade marconamandlar och Gotlandslinser
285

 

DESSERT

VARIATION PÅ ÄPPLE
snabbfryst vaniljskum, tonka crème och havresmul
155

CHOKLADMOUSSE
hjortronsorbet, hjortronkompott och punschkräm
165

KVÄLLENS OST
185

PRALIN
48

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Välkommen att uppleva Stadshuskällaren och köket från insidan. Boka en plats på Chef’s Table genom att ringa 08-586 218 30 eller maila oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Nobelmeny 2023

Förrätt


Gulbeta bakad med alger och salt samt en kräm på alger från västkusten. Serveras med kärnmjölk och krondill samt störrom från Strömsnäsbruk.
NV Shaman Rosé Grand Cru Extra Brut, Marguet, Champagne, France

 

Varmrätt


Torskrygg färserad med kungskrabba, serveras med kålrabbirulle, stekt kroppkaka fylld med torsk och kungskrabba samt inlagd lök med svamp. Till detta serveras vintergrönsaker och sommarens inlagda primörer samt en sås på grillade blåmusslor.
2021 Marsannay Rouge, Domaine Trapet, Bourgogne, France

Dessert


Bakad chokladkräm med kompott gjord på lingon från Mockträsk utanför Boden, smaksatt med tjärsirap. Serveras med chokladsablé och lingonsmörkola, samt maränger och kräm gjorda på lingon och en frisk parfait på crème fraiche.
2018 Château Tirecul la Gravière, Monbazillac, France

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 2495 kr/person (2250kr/person med alkoholfri dryck). För att kunna garantera tillgång till 2023 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning. För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Alla nobelmenyer

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.

FÖRRÄTTER

TARTAR PÅ KALLRÖKT LAX
med färskost, gräslök och jordärtskockssoppa
185,- 

RÅBIFF
med pinjekärnor, dragon, krispig potatis och syrad lök
190,-

VARMRÄTTER

TORSKRYGG
med smörsås smaksatt med örter, fänkål, äpple och brandad potatis
365,-

SVENSK OXFILÉ
med timjanssky, potatiskaka, panerad oxkind, gulbeta och chorizoemulsion
455,- 

DESSERTER

BAKAT ÄPPLE
med fryst vanilj, tonkacrème och havresmul
155,-

CHOKLADMOUSSE
med hjortronsorbet, hjortronkompott och punschkräm
165,-

 

Meny och priser är giltiga perioden 10 januari – 22 april 2024.
Kontakta oss för menyn som gäller från den 23 april och framåt. bokning@stadshuskallarensthlm.se

En meny väljs för hela sällskapet.

 

Julbord

Stadshuskällarens traditionella julbord med inslag av vilt går att boka via bokning@stadshuskallarensthlm.se.

Bland alla rätter finns sillbord, kallskuret, ost och bröd, vällagade varma rätter och ett dignande gottebord.

Julbord går att boka under veckans alla dagar från den 21 november 2024 och framåt.

Varmt välkomna!

Läs mer

Adress & Öppettider