Menyer

Varmt välkommen till Stadshuskällaren

Mitt i centrala Stockholm serverar vi svenska samtida rätter med inspiration från skog, sjöar, ängar och mark.

Hos oss njuter man av säsongens råvaror och smaker.

Med smaker från årstiden

Köksteamet, med Magnus Santesson i spetsen, skapar menyer som lockar fram säsongens smaker i stort och smått. På hösten möts krondill, kräftor och rökt röding och kantarellerna samsas med granskottsoljan. Vi tar alltid in skogen i våra källarvalv i form av vilt och skogsbär när det är säsong för dem. När vi öppnar gör vi det med säsongens noga utvalda smaker och råvaror. Välkommen!

Boka bord

Lunch i Stadshuskällaren

Varmt välkomna på lunch. Vi har öppet vardagar kl 11.30-14.00.
Miljön hos oss, de vackra källarvalven och inredningsdetaljer av Jonas Bohlin, bidrar till en riktigt härlig lunchupplevelse.

 

LUNCHMENY

 

FÖRRÄTTER

SKAGENRÖRA PÅ SMÖRSTEKT BRÖD
½ 155
1/1 serveras med liten sallad 215

RÅBIFF MED TRYFFELKRÄM
Syrad silverlök, krispig jordärtskocka och riven Wrångebäcksost
½ 158
1/1 serveras med pommes frites 245

SVAMPSOPPA
picklade kantreller och brödkrisp
½ 125
1/1 195

 

VARMRÄTT

VARIATION PÅ JORDÄRTSKOCKA
Gotlandslinser, svamp, ingefärssky
215

FISKGRYTA
Inkokt fänkål, aioli, krutonger
255

VILTSKAVSGRYTA
inlagd svamp, potatispuré och rårörda lingon
235

SVENSK BIFF
Café de Paris smör, friterad potatis, rödvinssky
335

RÄKSALLAD
Kokt ägg, syrad silverlök, dillmajonnäs
195

 

DESSERT

CRÈME BRÛLÉE
105

2019 ÅRS NOBELDESSERT
215

PRALIN
52

 

A la carte meny

SNACKS

OSTRON
Krusbärsgranite och jalapeño
53

SVENSK COPPA
78

”CHIPS OCH DIPP”
Löjrom, rökt crème fraiche, algsticks och jordärtskockschips
170

TARTLETTER
Stuvad svamp och riven Wrångebäcksost
80

FÖRRÄTT

 

SMÖRAD SVAMPCONSOMMÉ
Stekt och picklad svamp, sojapärlor, brödkrisp, samt kålrabbi fylld med gari och färskost
174

BAKAD BENMÄRG
Äpple, rökt forellrom och röd steklök
178

TARTAR PÅ SVENSK BIFF
Petit choux, med Wrångebäckskräm, picklad jordärtskocka och pinjekärnor
185

SVENSK LÖJROM
Krispig potatis, pepparrot, citron, silverlök och brynt smörpulver
220



VARMRÄTT

 

SVARTROT
Fermenterad vitlök, svamp, brynt smörhollandaise och Lupinbönor
265

FJÄLLRÖDING
Ostronvelouté , krabbkroketter, fläder och svartrot
325

VILDSVIN
Confiterad potatis, äpple, saltbakad lök, hasselnötter, picklade granskott och smörad skysås
315

HJORT
Rotselleri, svart vitlök, svamp, picklade röda vinbär och rödvinssky
380


DESSERT

 

EN BIT OST
 62

KÖRSBÄR
Pekannöt, oxalis och mörk choklad
185

DULCEYCHOKLAD
Äpple, svamp och rosmarin
182

HALLON – NOBELDESSERT 2019
Hallonmousse, torkad chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet
215

PRALIN
52

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Välkommen att uppleva Stadshuskällaren och köket från insidan. Boka en plats på Chef’s Table genom att ringa 08-586 218 30 eller maila oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Nobelmeny 2019

Förrätt


Kalixlöjrom med gurka, inkokt kålrabbi, krämig dill och en sås på pepparrot

Champagne Taittinger Folies de la Marquetterie

Varmrätt


Anka fylld med svart trumpetsvamp och citrontimjan, potatis med karamelliserad vitlök, kryddpicklad gulbeta och rostad anksky. Serveras med savoykål med rökt shiitake, bakad lök och granolja

2015 Lunadoro Vino Nobile Montepulciano DOCG Riserva Quercione

Dessert


Hallonmousse, torkad chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet

2018 Royal Tokaji Late Harvest

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1885 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2019 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Alla nobelmenyer

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.

FÖRRÄTTER

Råbiff
tryffelkräm, brödkrisp, syrad silverlök och riven Wrångebäcksost
168,-

HUMMERSOPPA
krabba, forellrom, färskost, krasse och bovetekrisp
180,-

 

VARMRÄTTER

HJORT
jordärtskocka, svartkål, skysås, bakad lök och picklade vinbär 
375,-

RÖDING
smörstekta kantareller, picklad gurka, brynts smör, sojapärlor och brandade potatis
345,-

 

DESSERT

VANILJ OCH CHAMPAGNEMOUSSE
inkokt persika, fläder och honung 
149,-

BAVAROISE
mjölkchoklad med fryst svartvinbärsskum, hasselnötter och yuzu
158,-

 

Meny och priser är giltiga perioden 17 augusti – 23 november 2022
En meny väljs för hela sällskapet.

 

Adress & Öppettider