Julbord 2020

Snart är det jul igen...

Kung Bore har Stockholm i sitt grepp och den kyliga vinden viner omkring Stadshuset. Dörren till Stadshuskällaren står på glänt och innanför hörs julmusik och glada röster. Det doftar ljuvligt av glögg och nylagad julmat i den pampiga hallen. En trappa ner i Stadshuskällaren är stämningen på topp – det är pyntat i varje vrå och julbordet är uppdukat. Slå dig ner och känn dig varmt välkommen till julen i Stadshuskällaren.

Det är ett traditionellt julbord med inslag av vilt. Bland alla rätter finns sillbord, kallskuret, ost och bröd, vällagade varma rätter och ett dignande gottebord. Vi tar emot alla typer av bokningar, allt från mindre sällskap till stora grupper. Söker ni en egen lokal för en mer livad tillställning går det att ordna i Ragnars Skafferi som till vardags är vår mysiga lunchrestaurang. Populära tider och dagar bokas upp snabbt så var ute i god tid med din bokning.

Kontakta bokning@stadshuskallarensthlm.se för mer information.

”Det godaste julbord jag någonsin ätit, dessutom serverat i en riktigt vacker lokal (källarvalven) med bra ljudnivå.”

– Andreas Larsson

Mat & dryck

Julen är en riktig mathögtid och Stadshuskällarens generösa julbord består av sillbord, kallskuret, ost och bröd, varma rätter och ett dignande gottebord. Allt på julbordet är komponerat och tillagat i vårt kök med hållbara och noggrant utvalda råvaror. Som vanligt på Stadshuskällarens meny finns inslag av vilt, skog och mark. Vi ordnar även med specialkost och vegetariska alternativ vid förfrågan.

På en alldeles egen del av julbordet dignar det av godsaker från vårt eget bageri – allt från pepparkakor, julgodis till kakor och desserter.

Julens drycker

Till julbordet tar vi fram dryckespaket för att underlätta för större grupper. Utöver det har vi en gedigen vinlista och ett brett utbud av öl, snapsar egenlagad glögg och många alkoholfria alternativ.

Dryckespaket – 295
1 glögg, 2 öl 50 cl./2 glas vin och 1 snaps 4 cl.
Lite lyxigare dryckespaket – 495
1 glas Champagne, 2 glas öl 50 cl. eller 2 glas vin, 1 snaps 5 cl. och avec 5 cl.

Våra lokaler

För att den rätta julkänslan ska infinna sig är alla rum och skrymslen pyntade med julblommor, girlanger, granar, kulor och sånt som hör julen till. Vi har rum för både stora ock små sällskap och erbjuder platser i vår matsal, festvåning och kan även ordna julfest i Ragnars Skafferi.

Våra rum

Linnés matsal

I november och december är vår festvåning pyntad med kransar, stjärnor, levande ljus och blommor. En mysig inramning för större grupper som vill äta julbord ostört tillsammans eller mindre sällskap i olika grupper. Vi kan anpassa dukningen efter önskemål och syfte. Linnés Matsal var Stadshusets ursprungliga frukostmatsal för stadens tjänstemän, på den tiden kallat Eldkvarnsrummet. I dag är matsalen liksom övriga Stadshuskällaren inrett med Jonas Bolins stolar och armaturer. Vår festlokal Linnés Matsal har kapacitet för upp till 100 gäster.

 

LÄNGD: 13 m   BREDD: 6,4 m   GOLVYTA: 83,2 kvm   KAPACITET: 100 gäster

 

Matsalen

Julkänslan infinner sig verkligen i Stadhuskällarens anrika matsal. Under valv och takmålningar får du känslan av en gammaldags jul. Bland kransar, julblommor och dekorationer kan vi duka upp till sällskap på upp till 70 personer utspridda i mindre grupper. Matsalen är väggarna är målade av Yngwe Berg (1887-1963) med motiv hämtade från Bellman och Fredmans Epistlar. Stolarna är specialritade av Jonas Bohlin med inspiration från originalstolen som ursprungligen ritades för Stadshuset.

 

LÄNGD: 17 m   BREDD: 5 m   GOLVYTA: 85 kvm   KAPACITET: 70 gäster

Adress & Öppettider