Julmat 2020

Snart är det jul igen...

Kung Bore har Stockholm i sitt grepp och den kyliga vinden viner omkring Stadshuset. Dörren till Stadshuskällaren står på glänt och innanför hörs julmusik och glada röster. Det doftar ljuvligt av glögg och nylagad julmat i den pampiga hallen. En trappa ner i Stadshuskällaren är stämningen på topp – det är pyntat i varje vrå. Slå dig ner och känn dig varmt välkommen till julen i Stadshuskällaren.

Välkommen på julmat i Stadshuskällaren! I år har vi skapat en extra säker julbordsupplevelse. Julmiddagen inleds med en sharingservering vid ditt eget bord av julbordets kalla rätter. Sedan förser ni er med julbordets varma rätter från den uppdukade buffén. Vårt härliga dessert & gottebord är som gjort att njuta länge av. Som alltid blir det julmat med inslag av vilt.

Vi tar emot alla typer av bokningar, allt från mindre sällskap till stora grupper. Söker ni en egen lokal för en mer livad tillställning går det att ordna i Ragnars Skafferi som till vardags är vår mysiga lunchrestaurang. Populära tider och dagar bokas upp snabbt så var ute i god tid med din bokning.

Boka bord på vanligt sätt här på webben. Om ni är fler än 8 personer så skicka oss ett mail på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Här hittar ni prislista för våra julbord. Barn, 1-12 år, betalar 25 kr för varje år. Dvs är man 3 år kostar julbordet 75 kr, är man 6 år kostar det 150 kr osv.

Julbordspris 2020

 

”Det godaste julbord jag någonsin ätit, dessutom serverat i en riktigt vacker lokal (källarvalven) med bra ljudnivå.”

– Andreas Larsson

Mat & dryck

Julen är en riktig mathögtid och Stadshuskällarens julmeny består av sillbord, kallskuret, ost och bröd, varma rätter och ett dignande gottebord. All julmat är komponerad och tillagad i vårt kök med hållbara och noggrant utvalda råvaror. Som vanligt på Stadshuskällarens meny finns inslag av vilt, skog och mark. Vi ordnar även med specialkost och vegetariska alternativ vid förfrågan.

Julmiddagen avslutas självklart med godsaker från vårt eget bageri – allt från pepparkakor, julgodis till kakor och desserter.

Julens drycker

Till julbordet tar vi fram dryckespaket för att underlätta för såväl mindre som större sällskap. Utöver det har vi en gedigen vinlista och ett brett utbud av öl, snapsar egenlagad glögg och många alkoholfria alternativ.

En trygg och säker julmiddag

För att den rätta julkänslan ska infinna sig är alla rum och skrymslen pyntade med julblommor, girlanger, granar, kulor och sånt som hör julen till. Vi har rum för både stora och små sällskap och erbjuder platser i vår matsal, festvåning och kan även ordna julfest i Ragnars Skafferi. Vi coronasäkrar julbordsperioden bland annat genom att glesa ut mellan borden, säkerställa avstånd mellan såväl gäster som våra medarbetare och vi har tagit fram utökade rutiner för städ och renhållning. I år serverar vi den kalla delen av julbordet i sharingform på varje bord, sedan tar man av den varma julmaten från buffén när det är lätt att hålla avstånd. Vi har även tagit bort våra mellansittningar så att varje sällskap har mer tid att spendera vid sitt bord. Vi hoppas på så sätt kunna minimera köande i restaurangen.

Våra rum

Linnés matsal

I november och december är vår festvåning pyntad med kransar, stjärnor, levande ljus och blommor. En mysig inramning för större grupper som vill äta julbord ostört tillsammans eller mindre sällskap i olika grupper. Vi kan anpassa dukningen efter önskemål och syfte. Linnés Matsal var Stadshusets ursprungliga frukostmatsal för stadens tjänstemän, på den tiden kallat Eldkvarnsrummet. I dag är matsalen liksom övriga Stadshuskällaren inrett med Jonas Bolins stolar och armaturer. Vår festlokal Linnés Matsal har i normala fall en kapacitet för upp till 100 gäster. Under rådande omständigheter placerar vi helst inte fler än 50-60 gäster här.

Matsalen

Julkänslan infinner sig verkligen i Stadshuskällarens anrika matsal. Under valv och takmålningar får du känslan av en gammaldags jul. Bland kransar, julblommor och dekorationer kan vi i ordinarie fall duka upp till sällskap på upp till 70 personer utspridda i mindre grupper. Under rådande situation placerar vi inte fler än ca 55 personer i matsalen då vi glesat ut mellan borden. Matsalens väggar är målade av Yngwe Berg (1887-1963) med motiv hämtade från Bellman och Fredmans Epistlar. Stolarna är specialritade av Jonas Bohlin med inspiration från originalstolen som ursprungligen ritades för Stadshuset. Även armaturen är signerad Jonas Bohlin.

Adress & Öppettider