Välkommen

Ragnars Skafferi gör pop-up i Stadshuskällaren

Ragnars Skafferi flyttar lunchen till Stadshuskällaren och gör en tillfällig pop-up. I enighet med regerings och Folkhälsomyndighetens beslut om att endast tillåta bordsservering är buffén stängd tills vidare. Det innebär att vi veckan ut serverar vi dagens lunch i Stadshuskällaren och erbjuder det för endast 105 kr, alltså ingen à la carte-lunch dessa dagar. Menyn kommer ändras dag för dag och vi uppdaterar löpande. Boka gärna bord för att vara säker på att få plats. Som vanligt går det bra att få maten i en låda som take-away.

Extra åtgärder i Stadshuskällaren pga. Covid -19

Stadshuskällaren håller öppet som vanligt. Vår högsta prioritet just nu är att värna om våra gästers och medarbetares hälsa och vi följer noga den otrevliga utvecklingen kring Covid -19. Vi har infört ett antal åtgärder för att säkra hygien och hälsa på vår restaurang.

Lunch mitt i stan

Från 11.30 måndag till fredag serverar vi vår goda lunch. På menyn finns dagens expresslunch, en à la carte med kött, fisk och vegetariskt alternativ och en 3-rätters om så önskas. Under de mysiga källarvalven finns det plats för både stora grupper och mindre sällskap. Stadshuskällaren ligger på gångavstånd från Stockholm city och stora delar av Kungsholmen.

lunchmeny

I skogen. I stan.

Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vi är lyhörda till årstiderna och säsongens råvaror och utformar vår meny efter dem. Allt ifrån nyskördad sparris till jakten på den perfekta kantarellen i skog och mark. Vår ambition är att göra minsta möjliga påverkan på miljön.

 

matfilosofi

Mer ekologiskt på Stadshuskällaren

Vi är glada över att nyligen ha inlett ett samarbete med Adam Arnesson, bonden som driver ekologiskt lantbruk på Jannelunds gård utanför Örebro. På Adams gård finns kärlek och respekt till både djur och grödor som har högsta kvalitet och KRAV-märkning. Köket i Stadshuskällaren har redan fått leverans med jättefint lammkött som nu finns på vår meny och serveras tillsammans med brysselkål, dragon, krispig potatis och kryddost. Vi ser fram emot våren och sommaren med ännu fler närodlade, kvalitativa och ekologiska råvaror från Jannelunds gård.

Årets Kock Jimmi Eriksson kliver in som
gastronomiskt och kreativt ansvarig i
Stadshuskällaren och Stadshusrestauranger

Jimmi Eriksson är kocken som trots sin ringa ålder på 31 år hunnit med det mesta i tävlingsväg. Han vann Årets Kock 2016 och är lagkapten för Svenska Kocklandslaget som vann VM-guld i Culinary World Cup 2018. Nu äntrar han Stadshuset för att dela med sig av sin erfarenhet och nyfikenhet.

– Det känns utmanande och spännande. Jag har jobbat i Stadshuset vid flera tillfällen, senast under Nobelbanketten 2018. Jag vet att det finns en hög ambitionsnivå och vilja från köksmästarna Magnus Santesson (Stadshuskällaren) och Gunnar Eriksson (bankett- och eventköket) vilket gör det enkelt för mig att kliva in. Jag känner mig oerhört hedrad av denna utmaning, säger Jimmi Eriksson.

Jimmi beskriver sin egen matlagning som full av nyfikenhet och låter ofta processerna i köket påverka slutresultatet. De svenska råvarorna och säsongsväxlingarna är viktiga. Smaksättningen tar inspiration från hela världen. För Stadshuskällaren börjar samarbetet ta form och framåt hösten kommer de första frukterna av Jimmis influenser möta gästerna.

– Jag ser mycket fram emot detta samarbete säger Stadshusrestaurangers vd Maria Stridh. Jag har sedan en tid tillbaka letat efter den kock som kan vara vårt kreativa bollplank så vi kan vässa oss ytterligare. Med Jimmis kärlek till matlagning ser jag att vi kan utveckla menyerna i Stadshuskällaren. Något som alla stockholmare kan komma och uppleva med start i höst.

Följ med oss bakom kulisserna

På Instagram kan du ta trappan ner i Stadshuskällaren och besöka baren, matsalen, serveringsgångarna, köket och våra kockar direkt i din telefon. Vi delar med oss av nyheter, tips, tävlingar, matinspiration och självfallet massor av goda rätter.

Instagram

Högtid och fest

Det finns alltid en anledning glädje och fest! Livet är till för att firas och vi står gärna till tjänst för att sätta guldkant på er speciella dag. I våra vackra lokaler har vi plats för storslagna bröllopsfester såväl som personliga middagar för mindre sällskap – vi har även möjligheten att skräddarsy ert besök hos oss för att tillgodose era behov och önskemål. Vårt kreativa kök skapar meny medan vår erfarna serveringspersonal sköter förberedelserna så ni kan ägna er åt det viktigaste – varandra.

För mer information kontakta oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Högtid & fest

Om Stadshuskällaren

Restaurang Stadshuskällaren öppnade 1922 och har en stark tradition av mat och måltidskultur. Det är en av Stockholms äldsta restauranger och det enda stället i världen där du kan äta alla Nobelmenyer genom tiderna på Nobelservisen i samma hus som Nobelbanketten hålls årligen.

MATEN

Vi skapar samtida svenska rätter med inspiration från skog och mark med vilt, närodlat och ekologiskt. Vi värnar om de svenska smakerna och arbetar nära uppfödarna, odlarna och producenterna runt om i Sverige. Köksmästare Magnus Santesson med sitt team välkomnar dig till Restaurang Stadshuskällaren.

Menyer

Adress & Öppettider