Välkommen

Mer ekologiskt på Stadshuskällaren

Vi är glada över att nyligen ha inlett ett samarbete med Adam Arnesson, bonden som driver ekologiskt lantbruk på Jannelunds gård utanför Örebro. På Adams gård finns kärlek och respekt till både djur och grödor som har högsta kvalitet och KRAV-märkning. Köket i Stadshuskällaren har redan fått leverans med jättefint lammkött som nu finns på vår meny och serveras tillsammans med brysselkål, dragon, krispig potatis och kryddost. Vi ser fram emot våren och sommaren med ännu fler närodlade, kvalitativa och ekologiska råvaror från Jannelunds gård.

I skogen. I stan.

Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vi är lyhörda till årstiderna och säsongens råvaror och utformar vår meny efter dem. Allt ifrån nyskördad sparris till jakten på den perfekta kantarellen i skog och mark. Vår ambition är att göra minsta möjliga påverkan på miljön.

 

matfilosofi

Lunch mitt i stan

Från 11.30 måndag till fredag serverar vi vår goda lunch. På menyn finns dagens expresslunch, en à la carte med kött, fisk och vegetariskt alternativ och en 3-rätters om så önskas. Under de mysiga källarvalven finns det plats för både stora grupper och mindre sällskap. Stadshuskällaren ligger på gångavstånd från Stockholm city och stora delar av Kungsholmen.

lunchmeny

Bröllop

Inget bröllop är det andra likt. På er bröllopsdag utgår vi från era behov och önskemål, ni firar kärleken och vi sköter det praktiska. I våra vackra lokaler finns det plats för stora bröllopsfester och personliga middagar för mindre sällskap. Vårt kök skapar fantastiska menyer som passar ert bröllop. Vi har erfaren servispersonal som står för alla festförberedelser och finns med under hela firandet så ni kan ägna all uppmärksamhet åt varandra. Kontakta oss för mer information, bokning@stadshuskallarensthlm.se

Bröllop

Följ med oss bakom kulisserna

På Instagram kan du ta trappan ner i Stadshuskällaren och besöka baren, matsalen, serveringsgångarna, köket och våra kockar direkt i din telefon. Vi delar med oss av nyheter, tips, tävlingar, matinspiration och självfallet massor av goda rätter.

Instagram

Om Stadshuskällaren

Restaurang Stadshuskällaren öppnade 1922 och har en stark tradition av mat och måltidskultur. Det är en av Stockholms äldsta restauranger och det enda stället i världen där du kan äta alla Nobelmenyer genom tiderna på Nobelservisen i samma hus som Nobelbanketten hålls årligen.

MATEN

Vi skapar samtida svenska rätter med inspiration från skog och mark med vilt, närodlat och ekologiskt. Vi värnar om de svenska smakerna och arbetar nära uppfödarna, odlarna och producenterna runt om i Sverige. Köksmästare Magnus Santesson med sitt team välkomnar dig till Restaurang Stadshuskällaren.

Menyer

Adress & Öppettider