Välkommen

Äntligen dags för julbord!

I år dukar vi åter upp våra fantastiska julbord i vackra Stadshuskällaren. Välkommen från den 27 november. Julbordets kalla rätter innehåller allt du kan önska dig för en riktigt god start på julbordet. De varma rätterna har som alltid inslag av vilt. Avslutningsvis hoppas vi du stannar kvar en bra stund och njuter av det härliga dessert och gottebordet. Stadshuskällaren är pyntat i varje vrå. Det doftar ljuvligt av glögg och nylagad julmat och julmusiken välkomnar dig redan i den pampiga trappan.

Varmt välkommen till julen i Stadshuskällaren!

Läs mer

Julbord för företaget

Bjud kollegorna på en riktigt god avslutning på året. På Stadshuskällaren kan du och dina kollegor avnjuta en klassisk julbordsbuffé med inslag av vilt, skog och mark samt ett dignande gottebord. Vackra historiska miljöer, pyntade i varje vrå och med plats för både små och stora sällskap förhöjer upplevelsen och bjuder på en minnesvärd festmåltid för hela företaget.

Läs mer

Julbordsbuffé meny

Julen är en riktig mathögtid och Stadshuskällarens julmeny består av sillbord, kallskuret, ost och bröd, varma rätter och ett dignande gottebord. All julmat är komponerad och tillagad i vårt kök med hållbara och noggrant utvalda råvaror.

Se meny

Stadshuskällaren tar paus med anledning av nya pandemilagen

Med anledning av nya pandemilagen och de allt hårdare restriktionerna för restaurangbranschen har vi beslutat att hålla Stadshuskällarens à la carte verksamhet stängd under våren 2021 och siktar på att öppna under hösten.

För beställningar och festvåningsverksamhet tar vi emot bokningar när restriktionerna från Folkhälsomyndigheten och Regeringen släpper och vi åter kan ses för gemensamma måltider. Håll utkik här på vår hemsida och i våra sociala medier där vi löpande uppdaterar med nyheter och förändringar. Välkommen att höra av dig med förfrågningar redan nu!

Extra åtgärder för ett tryggt och säkert besök i Stadshuskällaren

Stadshuskällaren har för närvarande stängt. Vår högsta prioritet just nu är att värna om våra gästers och medarbetares hälsa. Tillsammans hjälps vi åt för att minska smittspridningen. Håll ut och håll avstånd. Vi ser fram emot att ses så snart det är möjligt. Med anledning av covid-19 har vi har infört ett antal åtgärder för att säkra hygien och hälsa på vår restaurang

I skogen. I stan.

Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vi är lyhörda till årstiderna och säsongens råvaror och utformar vår meny efter dem. Allt ifrån nyskördad sparris till jakten på den perfekta kantarellen i skog och mark. Vår ambition är att göra minsta möjliga påverkan på miljön.

 

matfilosofi

Följ med oss bakom kulisserna

På Instagram kan du ta trappan ner i Stadshuskällaren och besöka baren, matsalen, serveringsgångarna, köket och våra kockar direkt i din telefon. Vi delar med oss av nyheter, tips, tävlingar, matinspiration och självfallet massor av goda rätter.

Instagram

Årets Kock Jimmi Eriksson kliver in som
gastronomiskt och kreativt ansvarig i
Stadshuskällaren och Stadshusrestauranger

Jimmi Eriksson är kocken som trots sin ringa ålder på 32 år hunnit med det mesta i tävlingsväg. Han vann Årets Kock 2016 och är lagkapten för Svenska Kocklandslaget som vann VM-guld i Culinary World Cup 2018. Nu äntrar han Stadshuset för att dela med sig av sin erfarenhet och nyfikenhet.

– Det känns utmanande och spännande. Jag har jobbat i Stadshuset vid flera tillfällen, senast under Nobelbanketten 2018. Jag vet att det finns en hög ambitionsnivå och vilja från köksmästarna Magnus Santesson (Stadshuskällaren) och Gunnar Eriksson (bankett- och eventköket) vilket gör det enkelt för mig att kliva in. Jag känner mig oerhört hedrad av denna utmaning, säger Jimmi Eriksson.

Jimmi beskriver sin egen matlagning som full av nyfikenhet och låter ofta processerna i köket påverka slutresultatet. De svenska råvarorna och säsongsväxlingarna är viktiga. Smaksättningen tar inspiration från hela världen. För Stadshuskällaren börjar samarbetet ta form och framåt hösten kommer de första frukterna av Jimmis influenser möta gästerna.

– Jag ser mycket fram emot detta samarbete säger Stadshusrestaurangers vd Maria Stridh. Jag har sedan en tid tillbaka letat efter den kock som kan vara vårt kreativa bollplank så vi kan vässa oss ytterligare. Med Jimmis kärlek till matlagning ser jag att vi kan utveckla menyerna i Stadshuskällaren. Något som alla stockholmare kan komma och uppleva med start i höst.

Om Stadshuskällaren

Restaurang Stadshuskällaren öppnade 1922 och har en stark tradition av mat och måltidskultur. Det är en av Stockholms äldsta restauranger och det enda stället i världen där du kan äta alla Nobelmenyer genom tiderna på Nobelservisen i samma hus som Nobelbanketten hålls årligen.

Högtid och fest

Det finns alltid en anledning glädje och fest! Livet är till för att firas och vi står gärna till tjänst för att sätta guldkant på er speciella dag. I våra vackra lokaler har vi plats för storslagna bröllopsfester såväl som personliga middagar för mindre sällskap – vi har även möjligheten att skräddarsy ert besök hos oss för att tillgodose era behov och önskemål. Vårt kreativa kök skapar meny medan vår erfarna serveringspersonal sköter förberedelserna så ni kan ägna er åt det viktigaste – varandra.

För mer information kontakta oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Högtid & fest

Adress & Öppettider