Välkommen

Äntligen dags för julbord!

I år dukar vi åter upp våra fantastiska julbord i vackra Stadshuskällaren. Välkommen från den 27 november. Julbordets kalla rätter innehåller allt du kan önska dig för en riktigt god start på julbordet. De varma rätterna har som alltid inslag av vilt. Avslutningsvis hoppas vi du stannar kvar en bra stund och njuter av det härliga dessert och gottebordet. Stadshuskällaren är pyntat i varje vrå. Det doftar ljuvligt av glögg och nylagad julmat och julmusiken välkomnar dig redan i den pampiga trappan. Vi har enstaka platser kvar till årets julbord, hör av dig direkt till bokningen istället för att leta bord via boka bord funktionen.

Varmt välkommen till julen i Stadshuskällaren!

Läs mer

Julbord för er på företaget eller som större grupp

Bjud kollegorna på en riktigt god avslutning på året. På Stadshuskällaren kan du och dina kollegor avnjuta en klassisk julbordsbuffé med inslag av vilt, skog och mark samt ett dignande gottebord. Vackra historiska miljöer, pyntade i varje vrå och med plats för både små och stora sällskap förhöjer upplevelsen och bjuder på en minnesvärd festmåltid för hela företaget. Kanske är ni en större privat grupp som vill äta julbord tillsammans, hör av er så berättar vi mer om alla vackra ytor som finns till ert förfogande.

Läs mer

Julbordsbuffén

Julen är en riktig mathögtid och Stadshuskällarens julmeny består av sillbord, kallskuret, ost och bröd, varma rätter och ett dignande gottebord. All julmat är komponerad och tillagad i vårt kök med hållbara och noggrant utvalda råvaror. På julbordet hittar du allt från sillbordet, med en mängd olika inlagda sorter och små kokta potatis. Lax i mängder med passande såser, ägghalvor, omelett, kallskuret, hemmagjorda patéer, korvar, charkuterier och paj. Och så allt småvarmt med köttbullar, revbensspjäll, janssons frestelse, prinskorvar, kål i alla dess former och en rad rätter till. Framdukat är även julens ostar och bröd. Och för den orkar beställer man fram lutfisk och julgröt till bordet innan man hugger in på gottebordet!

Se meny

Lunchen tillbaka i Stadshuskällaren

Den 17 januari öppnar vi upp lunchserveringen igen! Vi har öppet alla vardagar, 11.30-14. Titta in för en av våra klassikerrätter eller dagens utvalda lunch. Miljön hos oss, de vackra källarvalven och inredningsdetaljer av Jonas Bohlin, bidrar till en riktigt härlig lunchupplevelse.

Lunchtider

Lunch i Stadshuskällaren måndag till fredag kl 11.30-14. Varmt välkommen!

I skogen. I stan.

Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vi är lyhörda till årstiderna och säsongens råvaror och utformar vår meny efter dem. Allt ifrån nyskördad sparris till jakten på den perfekta kantarellen i skog och mark. Vår ambition är att göra minsta möjliga påverkan på miljön.

 

matfilosofi

Följ med oss bakom kulisserna

På Instagram kan du ta trappan ner i Stadshuskällaren och besöka baren, matsalen, serveringsgångarna, köket och våra kockar direkt i din telefon. Vi delar med oss av nyheter, tips, tävlingar, matinspiration och självfallet massor av goda rätter.

Instagram

Årets Kock Jimmi Eriksson kliver in som
gastronomiskt och kreativt ansvarig i
Stadshuskällaren och Stadshusrestauranger

Jimmi Eriksson är kocken som trots sin ringa ålder på 32 år hunnit med det mesta i tävlingsväg. Han vann Årets Kock 2016 och är lagkapten för Svenska Kocklandslaget som vann VM-guld i Culinary World Cup 2018. Nu äntrar han Stadshuset för att dela med sig av sin erfarenhet och nyfikenhet.

– Det känns utmanande och spännande. Jag har jobbat i Stadshuset vid flera tillfällen, senast under Nobelbanketten 2018. Jag vet att det finns en hög ambitionsnivå och vilja från köksmästarna Magnus Santesson (Stadshuskällaren) och Gunnar Eriksson (bankett- och eventköket) vilket gör det enkelt för mig att kliva in. Jag känner mig oerhört hedrad av denna utmaning, säger Jimmi Eriksson.

Jimmi beskriver sin egen matlagning som full av nyfikenhet och låter ofta processerna i köket påverka slutresultatet. De svenska råvarorna och säsongsväxlingarna är viktiga. Smaksättningen tar inspiration från hela världen. För Stadshuskällaren börjar samarbetet ta form och framåt hösten kommer de första frukterna av Jimmis influenser möta gästerna.

– Jag ser mycket fram emot detta samarbete säger Stadshusrestaurangers vd Maria Stridh. Jag har sedan en tid tillbaka letat efter den kock som kan vara vårt kreativa bollplank så vi kan vässa oss ytterligare. Med Jimmis kärlek till matlagning ser jag att vi kan utveckla menyerna i Stadshuskällaren. Något som alla stockholmare kan komma och uppleva med start i höst.

Om Stadshuskällaren

Restaurang Stadshuskällaren öppnade 1922 och har en stark tradition av mat och måltidskultur. Det är en av Stockholms äldsta restauranger och det enda stället i världen där du kan äta alla Nobelmenyer genom tiderna på Nobelservisen i samma hus som Nobelbanketten hålls årligen.

Högtid och fest

Det finns alltid en anledning glädje och fest! Livet är till för att firas och vi står gärna till tjänst för att sätta guldkant på er speciella dag. I våra vackra lokaler har vi plats för storslagna bröllopsfester såväl som personliga middagar för mindre sällskap – vi har även möjligheten att skräddarsy ert besök hos oss för att tillgodose era behov och önskemål. Vårt kreativa kök skapar meny medan vår erfarna serveringspersonal sköter förberedelserna så ni kan ägna er åt det viktigaste – varandra.

För mer information kontakta oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Högtid & fest

Adress & Öppettider