Välkommen

Välkommen till en unik restaurangupplevelse

Stadshuskällaren är en klassisk restaurang en trappa ner i stadshuset mitt i centrala Stockholm. Här serveras svensk samtida mat med inspiration från skog och mark. Restaurangen öppnade 1922, är en av stadens äldsta och har en stark tradition av matlagning och måltidskultur. Stadshuskällarens lokaler är inredda av den svenska formgivaren Jonas Bohlin som med varsam hand har blandat nutida svensk design med den ursprungliga 1920-talsinredningen.

Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vårt fantastiska köksteam med Magnus Santesson i spetsen lagar maträtter att minnas. Råvaror väljs utifrån årstider och säsong. In på menyn hittar allt ifrån nyskördad sparris till den perfekta kantarellen.

Unik miljö

Miljön hos oss, de vackra källarvalven och inredningsdetaljer av Jonas Bohlin, bidrar till en riktigt härlig restaurangupplevelse. Stadshuskällaren är öppet för lunch måndag – fredag 11.30-14.00 och middag onsdag – lördag 17.00-23.00.

Varmt välkommen.

Man kan även äta dagens utvalda lunch hos vår systerrestaurang, Ragnars Skafferi. Ingång från Stadshusets gård.

 

Boka bord

Nobelkväll i Stadshuskällaren

Har du också funderat på hur det skulle vara att få njuta av den omtalade och mytomspunna Nobelmenyn? Nu kan du få uppleva det. Stadshuskällaren erbjuder som enda restaurang i världen alla Nobelmenyer från 1901 och framåt. Med komplett Nobelmeny på originalservis skapad av Karin Björquist och Gunnar Cyrén är det en unik upplevelse.

Du kan äta 2019 år Nobelmiddag hos oss på Stadshuskällaren. Nobelmeny är skapad av kocken Sebastian Gibrand och konditor Daniel Roos. Den kan beställas för två personer eller fler.

Nobelmenyer för år 1901 till 2018 lagar vi till sällskap med fler än 10 gäster. Hör gärna av dig så berättar vi mer

Läs mer

Vi välkomnar hösten med dess färgprakt

Nu har hösten äntligen flyttat in i menyn vilket innebär härliga smaker från jord, skog och sjö.

Skördetiden är här med närproducerade grönsaker och jaktsäsongen står för dörren.

Stadshuskällarens höstmeny bjuder på en fest både för smaklökar och ögat med råvaror från höstens skafferi.

Meny

I skogen. I stan.

Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vi är lyhörda till årstiderna och säsongens råvaror och utformar vår meny efter dem. Allt ifrån nyskördad sparris till jakten på den perfekta kantarellen i skog och mark. Vår ambition är att göra minsta möjliga påverkan på miljön.

 

matfilosofi

Följ med oss bakom kulisserna

På Instagram kan du ta trappan ner i Stadshuskällaren och besöka baren, matsalen, serveringsgångarna, köket och våra kockar direkt i din telefon. Vi delar med oss av nyheter, tips, tävlingar, matinspiration och självfallet massor av goda rätter.

Instagram

Lycka till Jimmi
- Sveriges tävlande i Bocuse d’Or 2023

Jimmi Eriksson har som gastronomiskt och kreativt ansvarig satt sin prägel på våra menyer, både i Stadshuskällaren och i Stadshusets bankettverksamhet. Våra menyer återspeglar hans filosofi, smakkänsla och tekniker. Som Sveriges representant i Bocuse d’Or satsar Jimmi helhjärtat på detta. Han kom på en fin fjärde plats i Europafinalen i Budapest tillsammans med sitt team då Sverige vann det ärofyllda priset för bästa fat-rätten och Jimmis commis, Thilda Mårtensson, vann utmärkelsen för bästa commis. Jimmi och det svenska teamet lägger nu all tid på förberedelser inför finalen i Lyon 22–23 januari 2023.

Som långvarig sponsor till den svenska Bocuse-satsningen önskar vi Jimmi ett extra stort lycka till!

Fakta: Bocuse d’Or är världens mest prestigefyllda individuella tävlingar för kockar och grundades 1987 av franska mästerkocken Paul Bocuse. Tävlingen avgörs vartannat år i Lyon.

Om Stadshuskällaren

Restaurang Stadshuskällaren öppnade 1922 och har en stark tradition av mat och måltidskultur. Det är en av Stockholms äldsta restauranger och det enda stället i världen där du kan äta alla Nobelmenyer genom tiderna på Nobelservisen i samma hus som Nobelbanketten hålls årligen.

Högtid och fest

Det finns alltid en anledning glädje och fest! Livet är till för att firas och vi står gärna till tjänst för att sätta guldkant på er speciella dag. I våra vackra lokaler har vi plats för storslagna bröllopsfester såväl som personliga middagar för mindre sällskap – vi har även möjligheten att skräddarsy ert besök hos oss för att tillgodose era behov och önskemål. Vårt kreativa kök skapar meny medan vår erfarna serveringspersonal sköter förberedelserna så ni kan ägna er åt det viktigaste – varandra.

För mer information kontakta oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Högtid & fest

Adress & Öppettider