Välkommen

Välkommen till Stadshuskällaren

Varmt välkomna till en spännande höst hos oss!

 

Moveat Kungsholmen den 21 september

Den 21 september är mat- och dryckesvandringen Moveat Kungsholmen tillbaka och vi är glada att få vara med ännu en gång!
Moveat är ett äventyr i smaklökarnas tecken och ett utmärkt sätt att utforska just ditt kvarters smultronställen.
Välj en av avgångarna kl. 11:00, 11:30, 12:00 eller 12:30 och njut därefter av 10 olika stopp i din egen takt.

 

Stadshuskällarens meny vid Moveat

Rådjur med rotselleri, kantareller, lingon och enbärssky.

Vegan
Rotselleri med gotlandslinser, spetskål, kallpressad rapsolja och gulärtsoja.

 

Din biljett bokar du här

 

Lunch mitt i stan

Från 11.30 måndag till fredag serverar vi vår goda lunch. På menyn finns dagens expresslunch, en à la carte med kött, fisk och vegetariskt alternativ och en 3-rätters om så önskas. Under de mysiga källarvalven finns det plats för både stora grupper och mindre sällskap. Stadshuskällaren ligger på gångavstånd från Stockholm city och stora delar av Kungsholmen.

lunchmeny

I skogen. I stan.

Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vi är lyhörda till årstiderna och säsongens råvaror och utformar vår meny efter dem. Allt ifrån nyskördad sparris till jakten på den perfekta kantarellen i skog och mark. Vår ambition är att göra minsta möjliga påverkan på miljön.

 

matfilosofi

Mer ekologiskt på Stadshuskällaren

Vi är glada över att nyligen ha inlett ett samarbete med Adam Arnesson, bonden som driver ekologiskt lantbruk på Jannelunds gård utanför Örebro. På Adams gård finns kärlek och respekt till både djur och grödor som har högsta kvalitet och KRAV-märkning. Köket i Stadshuskällaren har redan fått leverans med jättefint lammkött som nu finns på vår meny och serveras tillsammans med brysselkål, dragon, krispig potatis och kryddost. Vi ser fram emot våren och sommaren med ännu fler närodlade, kvalitativa och ekologiska råvaror från Jannelunds gård.

Årets Kock Jimmi Eriksson kliver in som
gastronomiskt och kreativt ansvarig i
Stadshuskällaren och Stadshusrestauranger

Jimmi Eriksson är kocken som trots sin ringa ålder på 31 år hunnit med det mesta i tävlingsväg. Han vann Årets Kock 2016 och är lagkapten för Svenska Kocklandslaget som vann VM-guld i Culinary World Cup 2018. Nu äntrar han Stadshuset för att dela med sig av sin erfarenhet och nyfikenhet.

– Det känns utmanande och spännande. Jag har jobbat i Stadshuset vid flera tillfällen, senast under Nobelbanketten 2018. Jag vet att det finns en hög ambitionsnivå och vilja från köksmästarna Magnus Santesson (Stadshuskällaren) och Gunnar Eriksson (bankett- och eventköket) vilket gör det enkelt för mig att kliva in. Jag känner mig oerhört hedrad av denna utmaning, säger Jimmi Eriksson.

Jimmi beskriver sin egen matlagning som full av nyfikenhet och låter ofta processerna i köket påverka slutresultatet. De svenska råvarorna och säsongsväxlingarna är viktiga. Smaksättningen tar inspiration från hela världen. För Stadshuskällaren börjar samarbetet ta form och framåt hösten kommer de första frukterna av Jimmis influenser möta gästerna.

– Jag ser mycket fram emot detta samarbete säger Stadshusrestaurangers vd Maria Stridh. Jag har sedan en tid tillbaka letat efter den kock som kan vara vårt kreativa bollplank så vi kan vässa oss ytterligare. Med Jimmis kärlek till matlagning ser jag att vi kan utveckla menyerna i Stadshuskällaren. Något som alla stockholmare kan komma och uppleva med start i höst.

Följ med oss bakom kulisserna

På Instagram kan du ta trappan ner i Stadshuskällaren och besöka baren, matsalen, serveringsgångarna, köket och våra kockar direkt i din telefon. Vi delar med oss av nyheter, tips, tävlingar, matinspiration och självfallet massor av goda rätter.

Instagram

Bröllop

Inget bröllop är det andra likt. På er bröllopsdag utgår vi från era behov och önskemål, ni firar kärleken och vi sköter det praktiska. I våra vackra lokaler finns det plats för stora bröllopsfester och personliga middagar för mindre sällskap. Vårt kök skapar fantastiska menyer som passar ert bröllop. Vi har erfaren servispersonal som står för alla festförberedelser och finns med under hela firandet så ni kan ägna all uppmärksamhet åt varandra. Kontakta oss för mer information, bokning@stadshuskallarensthlm.se

Bröllop

Om Stadshuskällaren

Restaurang Stadshuskällaren öppnade 1922 och har en stark tradition av mat och måltidskultur. Det är en av Stockholms äldsta restauranger och det enda stället i världen där du kan äta alla Nobelmenyer genom tiderna på Nobelservisen i samma hus som Nobelbanketten hålls årligen.

MATEN

Vi skapar samtida svenska rätter med inspiration från skog och mark med vilt, närodlat och ekologiskt. Vi värnar om de svenska smakerna och arbetar nära uppfödarna, odlarna och producenterna runt om i Sverige. Köksmästare Magnus Santesson med sitt team välkomnar dig till Restaurang Stadshuskällaren.

Menyer

Adress & Öppettider