Om Stadshuskällaren

En del av Stadshusrestauranger

När Stadshuskällaren öppnades 1922 så var den, liksom Stadshuset i sig, ett möte mellan tidens moderna idéer och en stark känsla för Stockholms historia. I den andan har vi fortsatt när interiören varsamt putsats upp och fått ny inredning av Jonas Bohlin.

Sedan sommaren 2012 ansvarar Stadshusrestauranger Stockholm AB, med Maria Stridh i spetsen för all restaurang- och bankettverksamhet i Stockholms Stadshus. Det innefattar de två restaurangerna Stadshuskällaren och Ragnars Skafferi samt bankettverksamheten i Blå Hallen och Gyllene Salen. Vi som jobbar på Stadshusrestauranger är glada och stolta över det förtroende vi har fått och vi hoppas att du som gäst blir lika nöjd.

I företagsgruppen ingår förutom Stadhuskällaren och Stadshusrestauranger Stockholm AB även Engsholms Slott, Mässrestauranger i Malmö AB, Mässrestauranger Stockholm AB samt Glada Ankan Restaurang & Catering AB som bland annat driver Teaterbaren i Kulturhuset.

Ge bort en matupplevelse

Vill du ge bort en nobelmeny, avsmakningsmeny eller middag?

Vi säljer presentkort för valfri summa som passar utmärkt som present eller gåva. Våra presentkort är giltiga i 1 år från utfärdat datum. Kontakta oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se så berättar vi mer.

Konst & Design

På Stadshuskällaren har vi med stor omsorg och stilkänsla blandat nutida svensk design med väl bevarade delar från Stadshuskällarens ursprungliga 1920-talsinredning.

I Matsalen är väggarna är målade av Yngwe Berg (1887-1963) med motiv hämtade från Bellman och Fredmans Epistlar. Stolarna är specialritade av Jonas Bohlin med inspiration från originalstolen som ursprungligen ritades för Stadshuset.

Vi har tillvaratagit historien också i Baren där naturgarvat läder klär dåtidens väggfasta soffor. Jonas Bolin inspirerades av de krogmöbler som fanns redan 1932 när han tog fram de stolar som används i dag. Samtliga mattor designade av Gunilla Lagerhem Ullberg för Kasthall.

Ytterligare en pjäs av Jonas Bolin, lampan Star, hänger inne i Chambre Separé och förgyller det snart 100 år gamla rummet.

Linnés Matsal var husets ursprungliga frukostmatsal för Stadens tjänstemän, på den tiden kallat Eldkvarnsrummet. I dag är även det rummet dekorerat med Jonas Bolins stolar och armaturer.

Svanenmärkt

Restaurang Stadshuskällaren tillsammans med bankettverksamheten i Gyllene Salen och Blå Hallen samt Ragnars Skafferi är alla Svanenmärkta. En Svanenmärkt restaurang tar helhetsgrepp på miljöarbetet och kan därmed minska sin miljöbelastning vad gäller energi, vatten, matråvaror, städkemikalier och avfall. Tuffa krav som vi dagligen arbetar med.

Jobba hos oss

Har du samma passion för mat, råvaror och service som vi? Drivs du av glädje och professionalism? Stadhuskällaren är ständigt på jakt efter nya medarbetare som vill vara med och skapa Europas bästa restaurangföretag.

Vi tar emot ansökningar gällande Stadshuskällaren och även Stadshusrestauranger som arbetar med bankettverksamheten i Blå Hallen, Gyllen Salen samt Ragnars Kök. Skicka gärna din ansökan till platschef Madeleine Björk.

Press

I vårt online-pressrum på MyNewsdesk finns aktuell pressinformation och bilder samlat. Bilderna är fria för publicering. Vänligen ange källa och gärna fotografens namn.

Vid frågor kontakta Elin Bergqvist elin.bergqvist@stadshusrestauranger.se

Frågor relaterade till Nobel den 10 december vänligen kontakta Elin Bergqvist elin.bergqvist@stadshusrestauranger.se

Adress & Öppettider