Om Stadshuskällaren

En del av Stadshusrestauranger

Sedan sommaren 2012 ansvarar Stadshusrestauranger Stockholm AB, med Maria Stridh i spetsen för all restaurang- och bankettverksamhet i Stockholms Stadshus. Det innefattar de två restaurangerna Stadshuskällaren och Ragnars Skafferi samt bankettverksamheten i Blå Hallen och Gyllene Salen. Vi som jobbar på Stadshusrestauranger är glada och stolta över det förtroende vi har fått och vi hoppas att du som gäst blir lika nöjd.

I företagsgruppen ingår förutom Stadhuskällaren och Stadshusrestauranger Stockholm AB även Engsholms Slott, Mässrestauranger i Malmö AB, Mässrestauranger Stockholm AB samt Glada Ankan Restaurang & Catering AB som bland annat driver Teaterbaren i Kulturhuset.

Jobba hos oss

Har du samma passion för mat, råvaror och service som vi? Drivs du av glädje och professionalism? Stadhuskällaren är ständigt på jakt efter nya medarbetare som vill vara med och skapa Europas bästa restaurangföretag.

Just nu söker vi:

Vi tar emot ansökningar gällande Stadshuskällaren och även Stadshusrestauranger som arbetar med bankettverksamheten i Blå Hallen, Gyllen Salen samt Ragnars Kök.
Ladda gärna upp din spontanansökan här.

Tryggare hantering av dina personuppgifter

Vi värnar om din integritet och hur dina personuppgifter behandlas. Den 25 maj införs GDPR i hela EU, en lag som ersätter den svenska personuppgiftslagen. Mycket är sig likt men kraven på hur företag behandlar personuppgifter skärps. Vi har tillsammans med våra systerföretag tagit fram en integritetspolicy som beskriver hur vi sparar och behandlar din personliga information.

Integritetspolicy

Konst & Design

På Stadshuskällaren har vi med stor omsorg och stilkänsla blandat nutida svensk design med väl bevarade delar från Stadshuskällarens ursprungliga 1920-talsinredning.

I Matsalen är väggarna är målade av Yngwe Berg (1887-1963) med motiv hämtade från Bellman och Fredmans Epistlar. Stolarna är specialritade av Jonas Bohlin med inspiration från originalstolen som ursprungligen ritades för Stadshuset.

Vi har tillvaratagit historien också i Baren där naturgarvat läder klär dåtidens väggfasta soffor. Jonas Bohlin inspirerades av de korgmöbler som fanns redan 1932 när han tog fram de stolar som används i dag. Samtliga mattor designade av Gunilla Lagerhem Ullberg för Kasthall.

Ytterligare en pjäs av Jonas Bolin, lampan Star, hänger inne i Chambre Separé och förgyller det snart 100 år gamla rummet.

Linnés Matsal var husets ursprungliga frukostmatsal för Stadens tjänstemän, på den tiden kallat Eldkvarnsrummet. I dag är även det rummet dekorerat med Jonas Bolins stolar och armaturer.

Miljö och hållbarhet

Anknytningen till skog och mark finns ständigt närvarande i arbetet på Stadshuskällaren. Vi tycker att det är viktigt att jobba aktivt mot miljö- och klimatbelastning, därför är vi Svanen-märkta och KRAV-certifierade. En Svanen-märkt restaurang tar ett helhetsgrepp på miljöarbetet och kan därmed minska sin miljöbelastning vad gäller energi, vatten, matråvaror, städkemikalier och avfall. Vi är också KRAV-certifierade på nivå ett vilket innebär att vi jobbar med 15 KRAV-märkta råvaror och MSC-märkt fisk. Det är tuffa krav som vi dagligen arbetar med samtidigt som vi ständigt utmanar oss själva att nå längre.

       

Press

I vårt pressrum på MyNewsdesk finns aktuell pressinformation och bilder samlat. Bilderna är fria för publicering men ange gärna källa och fotografens namn.

Bloggare eller influencer, vill du samarbeta med oss? Hör av dig till oss, vi är öppna för olika sorters samarbeten.

Pressansvarig, Elin Bergqvist elin.bergqvist@stadshusrestauranger.se

Ge bort en matupplevelse

Vill du ge bort en nobelmeny, avsmakningsmeny eller middag?

Vi säljer presentkort för valfri summa som passar utmärkt som present eller gåva. Våra presentkort är giltiga i 1 år från utfärdat datum. Kontakta oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se så berättar vi mer.

Adress & Öppettider