Menyer

Våra luncher är tillbaka igen 10 januari, fram tills dess är det julbord och jullov. Välkommen i januari.

Måndag
Fläskhare
potatispuré, rödvinssky, stekta champinjoner och hyvlad morot

Tisdag
Ångad torsk

roslagsgrädde, fänkålscrudité och dillkokt potatis

Onsdag
Kryddstekt kyckling
rädisor, krispig grönkål, rostad potatis och libbstickasky

Torsdag
Viltköttbullar
gräddsås, potatispuré, rårörda lingon och pressgurka

Fredag
Slaktarstek
dragonkräm, tomatsallad och friterad potatis

Våra luncher är tillbaka igen 10 januari, fram tills dess är det julbord och jullov. Välkommen i januari.

TRERÄTTERS LUNCH

PUMPASOPPA grillat bacon och rostade pumpafrön

NATTBAKAD OXKIND sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré

ÄPPLEKAKA pekannötter och kräm på vaniljgrädde

Trerätters 325
För- och varmrätt 275

 

À LA CARTE

PUMPASOPPA grillat bacon och rostade pumpafrön 98

HELSTEKT RÖDSPÄTTA rödbetor, kapris och brynt smör 225

NATTBAKAD OXKIND sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré 195

STADSHUSKÄLLARENS VILTSKAVSGRYTA lingon och potatispuré 195

 

DESSERT

ÄPPLEKAKA pekannötter och kräm på vaniljgrädde 98

SUDASHIMOLN NOBELDESSERT 2016 – SISTA VECKAN PÅ MENYN
Hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper 195

STADSHUSKÄLLARENS TRYFFLAR olika smaker 30

 

VECKANS GRÖNA

VARIATION PÅ BLOMKÅL chevré, valnötter och rågbrödskrisp 145

Våra à la carte meny är tillbaka igen 10 januari,
fram tills dess är det julbord och jullov. Välkommen i januari.

 

Förrätt


Ostron
 sorbet på citronverbena, pepparot och bipollen
68

Löjrom
knapriga algsticks och rökt crème fraiche
115

Pilgrimsmussla
butternutpumpa, bläckfisk, libbsticka och smörsås
135

Bakad benmärg
rabarberkompott, forellrom från älvdalen,
krutonger på kavring och riven anklever
105

Varmrätt


Smörstekt kummel
hummerterinne, grön blomkålscrème , torkad lila blomkål och ostronsås
290

Lamm
 variation på morot, sommartryffel och dragon
295

Rådjur stekt med björksav
rådjurs korv smaksatt med gran, rotselleri,
gula kantareller, lingon och syltade granskott
310

Dessert


Hallon
Mandel, rågbrödsmulor och snabbfryst kräm på fläder
125

Mörk chokladmousse
tonkacrème och körsbär
115

Sudashimoln – Nobeldessert 2016
Hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper
195

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Våra avsmakningsmeny är tillbaka igen 10 januari, fram tills dess är det julbord och jullov. Välkommen i januari.

 

OSTRON
sorbet på citronverbena, pepparot och bipollen

Löjrom
knapriga algsticks och rökt crème fraiche

Bakad benmärg
rabarberkompott, forellrom från älvdalen, krutonger på kavring och riven anklever

Smörstekt kummel
hummerterinne, grön blomkålscrème , torkad lila blomkål och ostronsås

Rådjur stekt
björksav, rådjurs korv smaksatt med gran, rotselleri,
gula kantareller, lingon och syltade granskott

Hallon
mandel, rågbrödsmuloroch snabbfryst kräm på fläder

 

Pris vsmakningsmeny 695
Dryckespaket 595
Alkoholfritt dryckespaket 325

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

Nobelmeny 2017

Förrätt


Pressad och torkad jordärtskocka
kålrabbiblommor smaksatta med ingefära samt mildrostad kålbuljong

 

Varmrätt


Frasig lammsadel
potatisterrin med Svedjancrème, gulbeta, saltbakad rotselleri, äppelsallad och rosmarinkryddad lammsky

 

Dessert


Frostig blåbärsbavaroise
blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger

 

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1865 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck). Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från övriga år.
För att kunna garantera tillgång till 2016 års Nobelmeny rekommenderar vi 3 dagars förbokning.

Festvåningsmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.

 

KUNGSHOLMEN

JORDÄRTSKOCKSSOPPA
krämbakat ägg, jordärtskocka och svampkrisp

BAKAD TORSK
broccoli, forellrom, vitvinsvelouté och dill

BLÅBÄRSTARTELETT
vanilj och lime

510 /person

STADSHUSET

KALIXLÖJROM
rökt crème fraiche, lök och friterad surdeg

REN
Jordärtskocks- och potatiskaka, rökt viltsky,
jordärtskockschips, torkade lingon och tryffelkräm

DULCEY CHOKLAD
havtorn och karamelliserade mandlar

610 / person

Adress & Öppettider