Menyer

Expresslunch

Måndag
Helstekt fläskhare
råstekt potatis, rödvins- och rödlöks smör, timjanssky och haricot verts

Tisdag
”Källarens” bouillabaisse
saffransaioli, fänkål och krutonger

Onsdag
Frasig kyckling
rosmarin rostad potatis, oliver, salvia och citronkräm

Torsdag
Baconfylld viltfärsbiff
krämig konjakssås, potatisstomp och smörstekta trattkantareller

Fredag
Oxrulader
gräddsås, saltgurka och potatispuré

Dagens expresslunch 145:-

Lunch

TRERÄTTERS

TARTAR PÅ SVENSK KO syltade kantareller, torkade lingon och karljohanssvampskräm

NATTBAKAD OXKIND sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré

CHOKLAD- OCH HASSELNÖTSMOUSSE hallon

Trerätters 325:-
För- och varmrätt 275:-

 

À LA CARTE

TARTAR PÅ SVENSK KO (FÖRRÄTT) syltade kantareller, torkade lingon och karljohanssvampskräm 135:-

SMÖRSTEKT KUMMELRYGG potatisstomp, blomkål och hummersås 235:-

NATTBAKAD OXKIND sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré 195:-

STADSHUSKÄLLARENS VILTSKAVSGRYTA lingon och potatispuré 195:-

 

DESSERT

CHOKLAD- OCH HASSELNÖTSMOUSSE hallon 98:-

SUDASHIMOLN NOBELDESSERT 2016
Hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper 195:-

STADSHUSKÄLLARENS TRYFFLAR olika smaker 30:-

 

VECKANS GRÖNA

SVAMPRISOTTO krispig grönkål och kronärtskocksbottnar 145:-

À la carte

Förrätt


Ostron
 sorbet på citronverbena, pepparot och bipollen
68:-

Löjrom
knapriga algsticks och rökt crème fraiche
115:-

Pilgrimsmussla
butternutpumpa, bläckfisk, libbsticka och smörsås
135:-

Bakad benmärg
rabarberkompott, forellrom från älvdalen,
krutonger på kavring och riven anklever
105:-

Varmrätt


Smörstekt kummel
hummerterinne, grön blomkålscrème , torkad lila blomkål och ostronsås
290:-

Lamm
 variation på morot, sommartryffel och dragon
295:-

Rådjur stekt med björksav
rådjurs korv smaksatt med gran, rotselleri,
gula kantareller, lingon och syltade granskott
310:-

Dessert


Hallon
Mandel, rågbrödsmulor och snabbfryst kräm på fläder
125:-

Bakad chokladkräm
Chokladkaka, vinbär och honungspärlor
115:-

Sudashimoln – Nobeldessert 2016
Hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper
195:-

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Avsmakningsmeny

OSTRON
sorbet på citronverbena, pepparot och bipollen

Löjrom
knapriga algsticks och rökt crème fraiche

Bakad benmärg
rabarberkompott, forellrom från älvdalen, krutonger på kavring och riven anklever

Smörstekt kummel
hummerterinne, grön blomkålscrème , torkad lila blomkål och ostronsås

Rådjur stekt
björksav, rådjurs korv smaksatt med gran, rotselleri,
gula kantareller, lingon och syltade granskott

Hallon
mandel, rågbrödsmuloroch snabbfryst kräm på fläder

 

Avsmakningsmeny 695:-
Dryckespaket 595:-

 

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

Nobelmeny

Förrätt


Kolbakad havskräfta och kammussla
med nässlor, ramslök och syltade vinteräpplen

 

Varmrätt


Vaktel från Norrby Säteri
med svart vitlök, purjolöksaska, bakade jordärtskockor,
bevarade svampar, senapsfrö och jus på rostade kycklingskinn

 

Dessert


Sudashimoln
Hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper

 

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1865 kr/person. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från övriga år.
För att kunna garantera tillgång till 2016 års Nobelmeny rekommenderar vi 3 dagars förbokning.

Adress & Öppettider