Menyer

Lunch - à la carte

TRERÄTTERS

JORDÄRTSKOCKSSOPPA
krämbakat ägg och krutonger

NATTBAKAD OXKIND
sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré

CRÈME BRÛLÉE

Trerätters 325
För- och varmrätt 275

À LA CARTE

JORDÄRTSKOCKSSOPPA
krämbakat ägg och krutonger (förrätt) 105/149

BAKAD RÖDING
brandadpotatis, musselvelouté och syrad fänkål 255

NATTBAKAD OXKIND
sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré 195

STADSHUSKÄLLARENS VILTSKAVSGRYTA
lingon och potatispuré 195

VECKANS GRÖNA

SALTBAKAD ROTSELLERI
soja-rostade nötter, confiterad vitlökskräm,
syrad silverlök och brynt smör 149

DESSERT

CRÈME BRÛLÉE
95

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
olika smaker 30

Veckans expresslunch

Måndag
VILTKÖTTBULLAR
gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och potatispure

Tisdag
FISKGRYTA
aioli, krutonger och inkokt fänkål

Onsdag
KYCKLING
paprikakräm, råstekt potatis, råmarinerad zucchini
och brynd kycklingsky

Torsdag
LAMMFÄRSBIFFAR
betor, fetaost och rosmarinrostad potatis

Fredag
GRILLAD KALV
friterad potatis, bearnaisesås och tomatsallad

Expresslunch 149

À la Carte

Förrätt


OSTRON
Havtorn och lakrits
58 / st
CARELIAN CAVIAR
7,5 g med Ketel One vodka 3cl
238
KUNGSKRABBA
Granatäpple, rättika och krasse
160
JORDÄRTSKOCKSSOPPA
Rökt ren och krämbakat ägg
130
SOTAD TARTAR PÅ HJORT
Kalixlöjrom, rökt crème fraiche och äpple
165

Varmrätt


ROTSELLERI
Nötter, lök, brynt smör och vintertryffel
265

BAKAD TORSK
Svartrot, krabbterrin, störkaviar och ostronvelouté
315

VILDSVINSSADEL
Lökkräm, kålrot, tranbär och svamp
285

RENYTTERFILÉ
Persiljerotkräm, rotselleri, granskott och blodchips
335

Dessert


CITRONTARTLETT
Italiensk maräng och snabbfryst ingefärsgrädde
128

VARM MUNK
Äpple, Dulceychoklad och rostad mandel
125

NOBELDESSERT 2018 – ÄPPELHARMONI
Karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor
195

OSTBIT
55

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
30

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Avsmakningsmenyer

KUNGSKRABBA
Granatäpple, rättika och krasse

SOTAD TARTAR PÅ HJORT
Kalixlöjrom, rökt crème fraiche och äpple

BAKAD TORSK
Svartrot, krabbterrin, störkaviar och ostronvelouté

RENYTTERFILÉ
Persiljerotkräm, rotselleri, granskott och blodchips

CITRONTARTLETT
Italiensk maräng och snabbfryst ingefärsgrädde

Pris för avsmakningsmeny 695, vinpaket 595

LITE MER

OSTRON
Havtorn och lakrits

CARELIAN CAVIAR
7,5 g med Ketel One vodka 3cl

KUNGSKRABBA
Granatäpple, rättika och krasse

SOTAD TARTAR PÅ HJORT
Kalixlöjrom, rökt crème fraiche och äpple

BAKAD TORSK
Svartrot, krabbterrin, störkaviar och ostronvelouté

RENYTTERFILÉ
Persiljerotkräm, rotselleri, granskott och blodchips

OSTBIT

CITRONTARTLETT
Italiensk maräng och snabbfryst ingefärsgrädde

Pris för avsmakningsmeny 895, vinpaket 695

Nobelmeny 2018

Förrätt


Lättbakad röding med kräftbuljong i krondillslök, lättrökt forellrom, krispig potatis och krasseskum
Champagne Taittinger Brut Millésimé 2013

 

Varmrätt


Bakad rotselleri med kantarellkräm och svampsmör, kålrot med lagerbladskräm och långbakad högrev, oxmärgcrust, rökt kalvsky samt potatis- och purjolöksterrin

Gérard Bertrand Cigalus Rouge 2016

 

Dessert


Äppelharmoni med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor
Ruppertsberger Riesling Auslese 2014

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1865 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2018 års Nobelmeny rekommenderar vi 3 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus på vår festvåningsmeny. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar en menyn som passar ert arrangemang.

KUNGSHOLMEN

KRÄMBAKAT ÄGG
Rökt renstek och jordärtskockssoppa

RÖDINGFILÉ
Stekt potatisstomp, dillvelouté,
dilltapioka, forellrom och fänkål

TONKA
Vanilj och havtorn

555/person

 

STADSHUSET

RÖKT FRÖYALAX
Gräslök, surdegskrisp, citroncrème och picklad majrova

HJORT
Rotselleri, tranbär och picklad svamp

CHOKLAD
Körsbär och punch

660/person

Om Stadshuskällaren

På Stadshuskällaren serverar vi god och vällagad lunch och har en trevlig kvällsservering med à la carte och avsmakningsmeny. Därtill har vi en festvåning, ordnar mingel, konferenslunch- och middag, event och Nobelmiddagar. Du hittar oss i Stockholms Stadshus på Kungsholmen, på gångavstånd till centralen och Stockholm city. Vår matfilosofi är att ta tillvara på det som naturen ger. Det innebär att vårt kök har ett nära samarbete med lokala producenter och vi lagar mat med utgångspunkt från skog och mark.

Adress & Öppettider