Menyer

Lunchmeny

TRERÄTTERS LUNCH


SOTAD PILGRIMSMUSSLA
yuzu, ingefära, kålrabbi, svampbuljong

NATTBAKAD OXKIND
sidfläsk, syltad steklök,
champinjoner och potatispuré

ÄPPELKOMPOTT
chokladsmulor och vanilj

Trerätters 325
För- och varmrätt 275

À LA CARTE


SOTAD PILGRIMSMUSSLA yuzu, ingefära, kålrabbi, svampbuljong 115

STEKT KUNGSFLUNDRA PÅ BEN rödbetor, kapris, brynt smör och kokt potatis 245

NATTBAKAD OXKIND sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré 195

STADSHUSKÄLLARENS VILTSKAVSGRYTA lingon och potatispuré 195

VECKANS GRÖNA


VARIATION PÅ BETOR gratinerad chèvre och valnötter 145

DESSERT


ÄPPELKOMPOTT chokladsmulor och vanilj 95

FROSTIG BLÅBÄRSBAVAROISE – NOBELDESSERT 2017
blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger 195

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER olika smaker 30

Veckans expresslunch

Måndag
FÄRSK PASTA MED STEKT BIFF
champinjoner, purjolök, och rosépepparsås

Tisdag
BAKAD LAX
örthollandaise, sköna bönor, kålrabbi och kokt potatis

Onsdag
PANERAD KYCKLING
aioli, broccoli och rostad potatis

Torsdag
NATTBAKAD FLÄSKSIDA
variation på morot och dijonaise

Fredag
GRILLAD KALV
potatisgratäng, tomatsallad och dragonkräm

Veckans expresslunch 145

À la Carte

Förrätt


OSTRON
Krusbär och bipollen
58 / st

CARELIAN CAVIAR
7,5 g med Ketel One vodka 3cl
238

RÖKT PILGRIMSMUSSLA
Dashi, svamp, alger och poppad svål
148

TARTAR PÅ LAMM
Hasselnötter, pumpa och jordärtskockschips
155

Varmrätt


ROTSELLERI
Kål, belugalinser, purjolök, svamp och ingefära
255

KUMMEL
Havskräfta, broccoli och rökt forellrom
290

VILDAND
Potatisnystan, plommon och viol
285

HÄNGMÖRAD SVENSK BIFF
Rökt märgsmör, betor och timjan
375

Dessert


BÄR
Fryst vaniljskum och grahamssmulor
120

ANDOA GANACHE
Aprikoser och moccaglass
125

NOBELDESSERT 2017 – FROSTIG BLÅBÄRSBAVAROISE
Blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger
195

OSTBIT
55

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
30

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Avsmakningsmenyer

RÖKT KAMMUSSLA
Dashi, svamp, alger och poppad svål

TARTAR PÅ LAMM
Hasselnötter, pumpa och jordärtskockschips

KUMMEL
Havskräfta, broccoli och rökt forellrom

HÄNGMÖRAD SVENSK BIFF
Rökt märgsmör, betor och timjan

BÄR
Fryst vaniljskum och grahamssmulor

Pris för avsmakningsmeny 695  Vinpaket 595

LITE MER

OSTRON
Krusbär och bipollen

CARELIAN CAVIAR
7,5 g med Ketel One vodka 3cl

RÖKT KAMMUSSLA
Dashi, svamp, alger och poppad svål

TARTAR PÅ LAMM
Hasselnötter, pumpa och jordärtskockschips

KUMMEL
Havskräfta, broccoli och rökt forellrom

HÄNGMÖRAD SVENSK BIFF
Rökt märgsmör, betor och timjan

OSTBIT

BÄR
Fryst vaniljskum och grahamssmulor

Pris för avsmakningsmeny 895   Vinpaket 695

Med reservation för ändringar

Nobelmeny 2017

Förrätt


Pressad och torkad jordärtskocka
kålrabbiblommor smaksatta med ingefära samt mildrostad kålbuljong
NV Taittinger Brut Reserve

 

Varmrätt


Frasig lammsadel
potatisterrin med Svedjancrème, gulbeta, saltbakad rotselleri, äppelsallad och rosmarinkryddad lammsky
2015 Formiga De Vellut

 

Dessert


Frostig blåbärsbavaroise
blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger
2016 Errazuriz Late Harvest Sauvignon Blanc

 

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1865 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2017 års Nobelmeny rekommenderar vi 3 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Festvåningsmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus på vår festvåningsmeny. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar en menyn som passar ert arrangemang.

KUNGSHOLMEN

TRYFFELSTUVAD HÖSTSVAMP
På smörstekt brioche

KUMMEL
Variation på broccoli, brysselkål, rostad mandel, brynt smör och soja

MOCCA
Körsbär och Amaretto

520 / person

STADSHUSET

ENBÄRSGRAVAD HJORT
Pumpa, lök och hasselnötsmajonnäs

SVENSK TUPPFILÉ
Jordärtskocka, dragon och rädisor

HALLON
Lakrits och pistage

560 / person

Kontakta oss för höstens meny som börjar gälla 1 september

Adress & Öppettider