Menyer

Expresslunch

Måndag
NATTBAKAD FLÄSKSIDA rostade rotsaker, inkokt fänkål med kummin och dijonnaise

Tisdag
BAKAD SEJ roslagsgrädde, dillkokt potatis och sikrom

Onsdag
KÖTTBULLENS DAG FIRAS MED ”KÄLLARENS” EGNA KÖTTBULLAR
rårörda lingon, pressgurka, potatispuré och gräddsås

Torsdag
STEKT KYCKLING råstekt potatis, syrad rättika, brytbönor och dragon velouté

Fredag
FLÄSKSCHNITZEL friterad färskpotatis, grillad citron och salviasmör

Dagens expresslunch 145:-

Lunch

Trerätters

SVAMPSOPPA tryffelcrème, krutonger

NATTBAKAD OXKIND sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré

VIT CHOKLADMOUSSE rabarber

Trerätters 325:-
För- och varmrätt 275:-

 

À LA CARTE

 KUNGSFLUNDRA betor, champinjoner, bryn smör 235:-

NATTBAKAD OXKIND sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré 195:-

SVAMPSOPPA tryffelcrème, krutonger 110:-/175:-

STADSHUSKÄLLARENS VILTSKAVSGRYTA lingon och potatispuré 195:-

 

DESSERT

VIT CHOKLADMOUSSE rabarber 98:-

VECKANS GRÖNA

VARIATION PÅ ROTSELLERI belugalinser och svamp från Hällestad 145:-

À la carte

Förrätt


Ostron
 sorbet på citronverbena, pepparot och bipollen
68:-

Löjrom
knapriga algsticks och rökt crème fraiche
115:-

Pilgrimsmussla
butternutpumpa, bläckfisk, libbsticka och smörsås
135:-

Bakad benmärg
rabarberkompott, forellrom från älvdalen,
krutonger på kavring och riven anklever
105:-

Varmrätt


Smörstekt kummel
hummerterinne, grön blomkålscrème , torkad lila blomkål och ostronsås
290:-

Lamm
 variation på morot, sommartryffel och dragon
295:-

Rådjur stekt med björksav
rådjurs korv smaksatt med gran, rotselleri,
gula kantareller, lingon och syltade granskott
310:-

Dessert


Hallon
Mandel, rågbrödsmulor och snabbfryst kräm på fläder
125:-

Vit chokladmousse
browniebotten med jordgubbspannacotta och rabarbersalsa
110:-

Sudashimoln – Nobeldessert 2016
Hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper
195:-

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Avsmakningsmeny

OSTRON
sorbet på citronverbena, pepparot och bipollen

Löjrom
knapriga algsticks och rökt crème fraiche

Bakad benmärg
rabarberkompott, forellrom från älvdalen, krutonger på kavring och riven anklever

Smörstekt kummel
hummerterinne, grön blomkålscrème , torkad lila blomkål och ostronsås

Rådjur stekt
björksav, rådjurs korv smaksatt med gran, jordärtskocka, sommartryffel, lingon och syltade granskott

Hallon
mandel, rågbrödsmuloroch snabbfryst kräm på fläder

 

Avsmakningsmeny 695:-
Dryckespaket 595:-

 

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

Nobelmeny

Förrätt


Kolbakad havskräfta och kammussla
med nässlor, ramslök och syltade vinteräpplen

 

Varmrätt


Vaktel från Norrby Säteri
med svart vitlök, purjolöksaska, bakade jordärtskockor,
bevarade svampar, senapsfrö och jus på rostade kycklingskinn

 

Dessert


Sudashimoln
Hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper

 

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1865 kr/person. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från övriga år.
För att kunna garantera tillgång till 2016 års Nobelmeny rekommenderar vi 3 dagars förbokning.

Adress & Öppettider