Menyer

Lunchmeny

TRERÄTTERS LUNCH


BLOMKÅLSSOPPA
handskalade räkor och kavringskrutonger

NATTBAKAD OXKIND
sidfläsk, syltad steklök,
champinjoner och potatispuré

BLONDIE
passionscurd och rostade hasselnötter

Trerätters 325
För- och varmrätt 275

À LA CARTE


BLOMKÅLSSOPPA handskalade räkor och kavringskrutonger 105/145

TORSKRYGG krämbakat ägg, handskalade räkor, pepparot, brynt smör och kokt potatis 255

NATTBAKAD OXKIND sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré 195

STADSHUSKÄLLARENS VILTSKAVSGRYTA lingon och potatispuré 195

VECKANS GRÖNA


ROTSELLERI MED ÄPPLE puylinser, grillad gemsallad och syrad lök 145

DESSERT


BLONDIE passionscurd och rostade hasselnötter 98

FROSTIG BLÅBÄRSBAVAROISE – NOBELDESSERT 2017 blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger 195

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER olika smaker 30

Veckans expresslunch

Måndag
BAKAD FLÄSKSIDA
morot, tryffel och rostad potatis

Tisdag
BAKAD KOLJA
Roslagsgrädde, kokt potatis och fänkål

Onsdag
VILTFÄRSBIFFAR
rosmarin, betor, chevré och stekt potatis

Torsdag
KALVSTEK
cognacsås, haricots verts och potatisgratäng

Fredag
KÄLLARENS HAMBURGARE
Wrångebäcksost, tryffelkräm, syrad lök, bacon och briochebröd

Veckans expresslunch 145

À la Carte

Förrätt


Carelian caviar
7,5 g med ketel one vodka 3cl
238

Vaktelägg
Lingon, fönsterlav och rökt hökräm
118

Lättbakad gös
Ramslök, blomkål och svartrot
132

Oxe
Anklevermousse, svamp och hasselnötter
142

Varmrätt


Jordärtskocka
Spetskål, belugalinser, kålsky och hasselnötter
235

Torskrygg
Rapshollandaise, svart vitlök, fänkål och potatisflarn
295

Gris
Krokett smaksatt med Wrångebäcksost, jordärtskocka, grönkål och tranbär
255

Kronhjort
Toppmurklor, nässlor, persiljerot, viltsky och crust på blodpudding och citron
335

Dessert


Rabarber inkokt i fläder
citronmousse och krossade kolakakor
125

Nemesis choklad
Mörk choklad med Nemesis och passionsfrukt
120

Nobeldessert 2017 – Frostig blåbärsbavaroise
Blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger
195

Ostbit
55

Stadshuskällares praliner
30

Med reservation för ändringar

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Avsmakningsmenyer

Lättbakad gös
Ramslök, blomkål och svartrot

Oxe
Anklevermousse, svamp och hasselnötter

Torskrygg
Rapshollandaise, svart vitlök, fänkål och potatisflarn

Kronhjort
Toppmurklor, nässlor, persiljerot, viltsky och crust på blodpudding och citron

Rabarber inkokt i fläder
citronmousse och krossade kolakakor

Pris för avsmakningsmeny 695  Vinpaket 595

LITE MER

Carelian Caviar
7,5 g med Ketel One vodka 3cl

Lättbakad gös
Ramslök, blomkål och svartrot

Oxe
Anklevermousse, svamp och hasselnötter

Torskrygg
Rapshollandaise, svart vitlök, fänkål och potatisflarn

Kronhjort
Toppmurklor, nässlor, persiljerot, viltsky och crust på blodpudding och citron

Ostbit

Rabarber inkokt i fläder
citronmousse och krossade kolakakor

Pris för avsmakningsmeny 895   Vinpaket 695

Med reservation för ändringar

Nobelmeny 2017

Förrätt


Pressad och torkad jordärtskocka
kålrabbiblommor smaksatta med ingefära samt mildrostad kålbuljong
NV Taittinger Brut Reserve

 

Varmrätt


Frasig lammsadel
potatisterrin med Svedjancrème, gulbeta, saltbakad rotselleri, äppelsallad och rosmarinkryddad lammsky
2015 Formiga De Vellut

 

Dessert


Frostig blåbärsbavaroise
blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger
2016 Errazuriz Late Harvest Sauvignon Blanc

 

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1865 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck). Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från övriga år.
För att kunna garantera tillgång till 2017 års Nobelmeny rekommenderar vi 3 dagars förbokning.

Festvåningsmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar en menyn som passar ert arrangemang.

KUNGSHOLMEN

VIT SPARRIS
ramslökshollandaise, forellrom, krutonger och krasse

BAKAD RÖDING
Primörer, citronvelouté och syrad majrova

JORDGUBBAR
Yoghurt och limemousse

540 / person

STADSHUSET

BLOMKÅLSSOPPA
Kallrökt lax och dill

GRILLAD BIFF
Morot, polkabeta, sommartryffel och granskott

BAKAD RABARBER
choklad och kardemumma

590 / person

Adress & Öppettider