Menyer

Lunch

Vi serverar även Expresslunch. Se veckans meny lite längre ner på sidan.

Trerätters


GRÖN ÄRTSOPPA krämbakat ägg och krutonger

NATTBAKAD OXKIND med sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré

HALLONMOUSSE på mandelbotten

3 rätter 325:- Förrätt & varmrätt 275:-

 

À la carte


Bakad röding stekt endivesallad, betor, grillad citron och brynt smör 245:-

Nattbakad oxkind, sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré 195:-

Stadshuskällarens viltskavsgryta lingon och potatispuré 195:-

Grön äretsoppa krämbakat ägg och krutonger  115:-/165:-

Veckans Gröna


Helbakad blomkål blomkålskräm, rostade hasselnötter, krispig svartkål och belugalinser145:-

 

Sött


Hallonmousse på mandelbotten 98:-

Sudashimoln Nobeldessert 2016, hjortronsorbet,
misosmulor och friterat rispapper 195:-

Expresslunch

26 – 30 JUNI, 145 kr

Måndag
Köttbullar
gräddsås, potatispuré, lingon rårörda lingon och pressgurka

Tisdag
Källarns fiskgryta
saffranskokt fänkål, aioli och krutonger

Onsdag
Grillad Bogfilé
rödvinssås samt bakad potatis med vårlök och crème fraiche

Torsdag
Panerad kyckling
ljummen potatissallad och libbstickakräm

Fredag
Grillad kalv
råstektpotatis, rosépepparsås
och rostad grön sparris

À la carte

Förrätt


Ostron
champagnegranite, knaprig lök och havtorn
68:-
Löjrom från Kalix
Torkad spetskål med ramslök, daikonkrasse och rädisa
135:-
Pilgrimsmussla
 rökt romsäck, rättika, dill, pepparot, surdegskrisp och havskräftsbuljong
142:-
Bakad benmärg
rabarberkompott, forellrom från älvdalen,
krutonger på kavring och riven anklever
105:-

 

Varmrätt


Gös
alger, tång, svamp, svart vitlök, fläder och citronsås
285:-
Vildand
med kräm på persiljerot, maltstekt persiljerot
samt chips och andsky smaksatt med
libbsticka och timjan, terrine på fågel med svart vitlök
285:-
Rådjur stekt med björksav
rådjurs korv smaksatt med gran, jordärtskocka,
sommartryffel, lingon och syltade granskott
310:-

Dessert


Calvadosstekta äpplen
havresmulor och snabbfryst kardemumma kräm
115:-

Vit sparris crème Brûlée
vit choklad och rabarber
125:-

Sudashimoln
Nobeldessert 2016 Hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper
195:-

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Avsmakningsmeny

Ostron
champagnegranite, knaprig lök och havtorn

Löjrom från Kalix
Torkad spetskål med ramslök, daikonkrasse och rädisa

Bakad benmärg
rabarberkompott, forellrom från älvdalen,
krutonger på kavring och riven anklever

Gös
alger, tång, svamp, svart vitlök, fläder och citronsås

Rådjur stekt med björksav
rådjurs korv smaksatt med gran, jordärtskocka,
sommartryffel, lingon och syltade granskott

Calvadosstekta äpplen
havresmulor och snabbfryst kardemumma kräm

Avsmakningsmeny 695:-
Dryckespaket 595:-

 

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

Nobelmeny

Förrätt


Kolbakad havskräfta och kammussla
med nässlor, ramslök och syltade vinteräpplen

 

Varmrätt


Vaktel från Norrby Säteri
med svart vitlök, purjolöksaska, bakade jordärtskockor,
bevarade svampar, senapsfrö och jus på rostade kycklingskinn

 

Dessert


Sudashimoln
Hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper

 

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1865 kr/person. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från övriga år.
För att kunna garantera tillgång till 2016 års Nobelmeny rekommenderar vi 3 dagars förbokning.

Adress & Öppettider