Menyer

Våra ordinarie menyer är tillbaka 9 januari

26 november – 22 december är det jul i Stadshuskällaren. Det innebär att vi bara serverar julbord under denna perioden. Därefter har vi juluppehåll och är tillbaka med nya lunch- och à la cartemenyer den 9 januari.

Lunchmenyn är tillbaka 9 januari

Veckans expresslunch är tillbaka 9 januari

À la Carte - vår ordinarie meny är tillbaka den 9 januari

Förrätt


Varmrätt


Dessert


Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Avsmakningsmenyerna är tillbaka 9 januari

Nobelmeny 2017

Förrätt


Pressad och torkad jordärtskocka
kålrabbiblommor smaksatta med ingefära samt mildrostad kålbuljong
NV Taittinger Brut Reserve

 

Varmrätt


Frasig lammsadel
potatisterrin med Svedjancrème, gulbeta, saltbakad rotselleri, äppelsallad och rosmarinkryddad lammsky
2015 Formiga De Vellut

 

Dessert


Frostig blåbärsbavaroise
blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger
2016 Errazuriz Late Harvest Sauvignon Blanc

 

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1865 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2017 års Nobelmeny rekommenderar vi 3 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Festvåningsmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus på vår festvåningsmeny. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar en menyn som passar ert arrangemang.

KUNGSHOLMEN

TRYFFELSTUVAD HÖSTSVAMP
På smörstekt brioche

KUMMEL
Variation på broccoli, brysselkål, rostad mandel, brynt smör och soja

MOCCA
Körsbär och Amaretto

520 / person

STADSHUSET

ENBÄRSGRAVAD HJORT
Pumpa, lök och hasselnötsmajonnäs

SVENSK TUPPFILÉ
Jordärtskocka, dragon och rädisor

HALLON
Lakrits och pistage

560 / person

Kontakta oss för höstens meny som börjar gälla 1 september

Om Stadshuskällaren

På Stadshuskällaren serverar vi god och vällagad lunch och har en trevlig kvällsservering med à la carte och avsmakningsmeny. Därtill har vi en festvåning, ordnar mingel, konferenslunch- och middag, event och Nobelmiddagar. Du hittar oss i Stockholms Stadshus på Kungsholmen, på gångavstånd till centralen och Stockholm city. Vår matfilosofi är att ta tillvara på det som naturen ger. Det innebär att vårt kök har ett nära samarbete med lokala producenter och vi lagar mat med utgångspunkt från skog och mark.

Adress & Öppettider