Menyer

Lunch - à la carte

TRERÄTTERS

KALLRÖKT FRÖYALAX
ramslökskräm, fänkål och krispig potatis

NATTBAKAD OXKIND
sidfläsk, syltad steklök,
champinjoner och potatispuré

HALLON PARFAIT
citron- och mandelkaka, vit choklad och kokoscrunch

Trerätters 325
För- och varmrätt 275

À LA CARTE

KALLRÖKT FRÖYALAX
ramslökskräm, fänkål och krispig potatis 125 (förrätt)

FISKGRYTA
citronaioli, kokt potatis, fänkål och handskalade räkor 225

NATTBAKAD OXKIND
sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré 195

STADSHUSKÄLLARENS VILTSKAVSGRYTA
lingon och potatispuré 195

VECKANS GRÖNA

SVAMPRISOTTO
krispig grönkål 149

DESSERT

HALLON PARFAIT
citron- och mandelkaka, vit choklad och kokoscrunch 105

ÄPPELHARMONI – NOBELDESSERT 2018
med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor 195

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
olika smaker 30

Veckans expresslunch

Måndag
PORK LOIN
mushroom sauce, black currant jelly and deep-fried potatoes

Tisdag
BAKAD TORSK
räkröra, kokt potatis och rädisor

Onsdag
KYCKLINGFILÉ
ramslök, fänkål, morot och sky på libbsticka

Torsdag
LAMMFÄRSBIFFAR
salvia, soltorkad tomat, stekt potatis och fetaost

Fredag
GRILLAD FLANKSTEK
chipotlekräm, rostad potatis samt grillade och marinerade grönsaker

EXPRESSLUNCH 149

À la Carte

Förrätt


OSTRON
Havtorn och lakrits
58 / st
CARELIAN CAVIAR
7,5 g med vodka 3cl
238
KUNGSKRABBA
Granatäpple, rättika och krasse
160
JORDÄRTSKOCKSSOPPA
Rökt ren och krämbakat ägg
130
SOTAD TARTAR PÅ HJORT
Kalixlöjrom, rökt crème fraiche och äpple
165

Varmrätt


ROTSELLERI
Nötter, lök, brynt smör och vintertryffel
265

BAKAD TORSK
Svartrot, krabbterrin, störkaviar och ostronvelouté
315

VILDSVINSSADEL
Lökkräm, kålrot, tranbär och svamp
285

LAMM
Brysselkål, dragon, krispig potatis och fårost
320

Dessert


GÅRDAGENS BULLE 
Vanilj och kardemumma
126

CHOKLAD
Hasselnöt, körsbär, mascarpone och marsala glass
128

NOBELDESSERT 2018 – ÄPPELHARMONI
Karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor
195

OSTBIT
55

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
30

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Avsmakningsmenyer

KUNGSKRABBA
Granatäpple, rättika och krasse

SOTAD TARTAR PÅ HJORT
Kalixlöjrom, rökt crème fraiche och äpple

BAKAD TORSK
Svartrot, krabbterrin, störkaviar och ostronvelouté

LAMM
Brysselkål, dragon, krispig potatis och fårost

GÅRDAGENS BULLE
Vanilj och kardemumma

Pris för avsmakningsmeny 695, vinpaket 595

LITE MER

OSTRON
Havtorn och lakrits

CARELIAN CAVIAR
7,5 g med vodka 3cl

KUNGSKRABBA
Granatäpple, rättika och krasse

SOTAD TARTAR PÅ HJORT
Kalixlöjrom, rökt crème fraiche och äpple

BAKAD TORSK
Svartrot, krabbterrin, störkaviar och ostronvelouté

LAMM
Brysselkål, dragon, krispig potatis och fårost

OSTBIT

GÅRDAGENS BULLE
Vanilj och kardemumma

Pris för avsmakningsmeny 895, vinpaket 695

Nobelmeny 2018

Förrätt


Lättbakad röding med kräftbuljong i krondillslök, lättrökt forellrom, krispig potatis och krasseskum
Champagne Taittinger Brut Millésimé 2013

 

Varmrätt


Bakad rotselleri med kantarellkräm och svampsmör, kålrot med lagerbladskräm och långbakad högrev, oxmärgcrust, rökt kalvsky samt potatis- och purjolöksterrin

Gérard Bertrand Cigalus Rouge 2016

 

Dessert


Äppelharmoni med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor
Ruppertsberger Riesling Auslese 2014

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1865 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2018 års Nobelmeny rekommenderar vi 3 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus på vår festvåningsmeny. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar en menyn som passar ert arrangemang.

KUNGSHOLMEN

KRÄMBAKAT ÄGG
Rökt renstek och jordärtskockssoppa

RÖDINGFILÉ
Stekt potatisstomp, dillvelouté,
dilltapioka, forellrom och fänkål

TONKA
Vanilj och havtorn

555/person

 

STADSHUSET

RÖKT FRÖYALAX
Gräslök, surdegskrisp, citroncrème och picklad majrova

HJORT
Rotselleri, tranbär och picklad svamp

CHOKLAD
Körsbär och punch

660/person

Adress & Öppettider