Menyer

Lunch - à la carte

TRERÄTTERS

PILGRIMSMUSSLA
blomkål, dill och grön chili

NATTBAKAD OXKIND
sidfläsk, syltad steklök,
champinjoner och potatispuré

KAKA PÅ BRYNT SMÖR
havtorn och brynt smörglass

Trerätters 325
För- och varmrätt 275

À LA CARTE

PILGRIMSMUSSLA
blomkål, dill och grön chili 155 (förrätt)

HEL SPÄTTA PÅ BEN
mandel, melonrättika, bacon och kokt potatis 245

NATTBAKAD OXKIND
sidfläsk, syltad steklök, champinjoner och potatispuré 195

STADSHUSKÄLLARENS VILTSKAVSGRYTA lingon och potatispuré 195

VECKANS GRÖNA

ROSTAD BLOMKÅL
dragon, brynt smör och gotlandslinser 149

DESSERT

KAKA PÅ BRYNT SMÖR
havtorn och brynt smörglass 105

ÄPPELHARMONI – NOBELDESSERT 2018
med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor 195

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
olika smaker 30

Veckans expresslunch

Måndag
LAMMFÄRSBIFFAR
chèvrekräm, råstekt potatis, rosmarinsky och zucchini

Tisdag
BAKAD SEJ
sojabönor, duchessepotatis och gräslökssås

Onsdag
MAJSKYCKLING
friterad potatis, dragon och stekta champinjoner

Torsdag
LÅNGBAKAT LAMMLÄGG PÅ BEN
kålrot- och potatispuré, rödvinsås och syrad lök

Fredag
ROSA-STEKT ANKBRÖST
jordärtskocka, libbstickasky och torkade tranbär

Expresslunch 149

À la Carte

Förrätt


OSTRON
Havtorn och lakrits
58 / st
CARELIAN CAVIAR
7,5 g med Belvedere vodka 3cl
238
KUNGSKRABBA
Granatäpple, rättika och krasse
160
JORDÄRTSKOCKSSOPPA
Rökt ren och krämbakat ägg
130
SOTAD TARTAR PÅ HJORT
Kalixlöjrom, rökt crème fraiche och äpple
165

Varmrätt


ROTSELLERI
Nötter, lök, brynt smör och vintertryffel
265

BAKAD TORSK
Svartrot, krabbterrin, störkaviar och ostronvelouté
315

VILDSVINSSADEL
Lökkräm, kålrot, tranbär och svamp
285

RENYTTERFILÉ
Persiljerotkräm, rotselleri, granskott och blodchips
335

Dessert


CITRONTARTLETT
Italiensk maräng och snabbfryst ingefärsgrädde
128

VARM MUNK
Äpple, Dulceychoklad och rostad mandel
125

NOBELDESSERT 2018 – ÄPPELHARMONI
Karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor
195

OSTBIT
55

STADSHUSKÄLLARENS PRALINER
30

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Vill du uppleva köket från insidan, boka direkt via 08-586 218 30 eller bokning@stadshuskallarensthlm.se

Avsmakningsmenyer

KUNGSKRABBA
Granatäpple, rättika och krasse

SOTAD TARTAR PÅ HJORT
Kalixlöjrom, rökt crème fraiche och äpple

BAKAD TORSK
Svartrot, krabbterrin, störkaviar och ostronvelouté

RENYTTERFILÉ
Persiljerotkräm, rotselleri, granskott och blodchips

CITRONTARTLETT
Italiensk maräng och snabbfryst ingefärsgrädde

Pris för avsmakningsmeny 695, vinpaket 595

LITE MER

OSTRON
Havtorn och lakrits

CARELIAN CAVIAR
7,5 g med Belvedere vodka 3cl

KUNGSKRABBA
Granatäpple, rättika och krasse

SOTAD TARTAR PÅ HJORT
Kalixlöjrom, rökt crème fraiche och äpple

BAKAD TORSK
Svartrot, krabbterrin, störkaviar och ostronvelouté

RENYTTERFILÉ
Persiljerotkräm, rotselleri, granskott och blodchips

OSTBIT

CITRONTARTLETT
Italiensk maräng och snabbfryst ingefärsgrädde

Pris för avsmakningsmeny 895, vinpaket 695

Nobelmeny 2018

Förrätt


Lättbakad röding med kräftbuljong i krondillslök, lättrökt forellrom, krispig potatis och krasseskum
Champagne Taittinger Brut Millésimé 2013

 

Varmrätt


Bakad rotselleri med kantarellkräm och svampsmör, kålrot med lagerbladskräm och långbakad högrev, oxmärgcrust, rökt kalvsky samt potatis- och purjolöksterrin

Gérard Bertrand Cigalus Rouge 2016

 

Dessert


Äppelharmoni med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor
Ruppertsberger Riesling Auslese 2014

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 1865 kr/person (1550kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2018 års Nobelmeny rekommenderar vi 3 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus på vår festvåningsmeny. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar en menyn som passar ert arrangemang.

KUNGSHOLMEN

KRÄMBAKAT ÄGG
Rökt renstek och jordärtskockssoppa

RÖDINGFILÉ
Stekt potatisstomp, dillvelouté,
dilltapioka, forellrom och fänkål

TONKA
Vanilj och havtorn

555/person

 

STADSHUSET

RÖKT FRÖYALAX
Gräslök, surdegskrisp, citroncrème och picklad majrova

HJORT
Rotselleri, tranbär och picklad svamp

CHOKLAD
Körsbär och punch

660/person

Adress & Öppettider