Julbord 2018

Nu är det jul igen...

Kung Bore har Stockholm i sitt grepp och den kyliga vinden viner omkring Stadshuset. Dörren till Stadshuskällaren står på glänt och innanför hörs julmusik och glada röster. Det doftar ljuvligt av glögg och nylagad julmat i den pampiga hallen. En trappa ner i Stadshuskällaren är stämningen på topp – det är pyntat i varje vrå och julbordet är uppdukat. Slå dig ner och känn dig varmt välkommen till julen i Stadshuskällaren.

Stadshuskällaren klassiska julbord står uppdukat från måndag 26 november – lördag 22 december. Det är ett traditionellt julbord med inslag av vilt. Bland alla rätter finns sillbord, kallskuret, ost och bröd, vällagade varma rätter och ett dignande gottebord. Vi tar emot alla typer av bokningar, allt från mindre sällskap till stora grupper. Söker ni en egen lokal för en mer livad tillställning går det att ordna i Ragnars Skafferi som till vardags är vår mysiga lunchrestaurang. Populära tider och dagar bokas upp snabbt så var ute i god tid med din bokning.

Kontakta bokning@stadshuskallarensthlm.se för mer information.

Dagar och tider

Julbordet pågår 26 nov – 22 dec

Måndag – fredag
11.30 – 13.30
15.00 – 17.30
19.00 – 23.00

Lördag
14.00 – 17.00
19.00 – 23.00

Söndag
12.00 – 15.00
17.00 – 20.00

Priser

Lunch – 545
Mellansittning – 645
Kvällssittning – 795
Lunch helg & söndag kväll – 695

Julfest i Ragnars Skafferi – 495 (minst 40 personer)

I priset ingår julbord, kaffe samt garderob

Köp till dryckespaket – 295
1 glögg, 2 öl 50 cl./2 glas vin och 1 snaps 4cl.

Mat & dryck

Julen är en riktig mathögtid och Stadshuskällarens generösa julbord består av sillbord, kallskuret, ost och bröd, varma rätter och ett dignande gottebord. Allt på julbordet är komponerat och tillagat i vårt kök med hållbara och noggrant utvalda råvaror. Som vanligt på Stadshuskällarens meny finns inslag av vilt, skog och mark. Vi ordnar även med specialkost och vegetariska alternativ vid förfrågan.

Julens gottebord presenteras av vår duktiga konditor Pia. På en alldeles egen del av julbordet dignar det av godsaker från vårt eget bageri – allt från pepparkakor, julgodis till kakor och desserter.

Till julbordet har vi tagit fram ett dryckespaket (1 glögg, 2 glas öl eller 2 glas vin och 1 snaps), det rekommenderar vi speciellt till större grupper. Utöver det har vi en gedigen vinlista och ett brett utbud av öl, snapsar egenlagad glögg och många alkoholfria alternativ.

”Det godaste julbord jag någonsin ätit, dessutom serverat i en riktigt vacker lokal (källarvalven) med bra ljudnivå.”

– Andreas Larsson, julbordsgäst 2017

Våra lokaler

För att den rätta julkänslan ska infinna sig är alla rum och skrymslen pyntade med julblommor, girlanger, granar, kulor och sånt som hör julen till. Vi har rum för både stora ock små sällskap och erbjuder platser i vår matsal, festvåning och kan även ordna julfest i Ragnars Skafferi.

Våra rum

Adress & Öppettider