Välkommen

Ojai Vineyards besöker Stadshuskällaren

Den 6 och 7 mars bjuder vi på Stadshuskällaren tillsammans med Divine in till en winemakers dinner med Ojai Vineyards från Santa Barbara Kalifornien. Ojai Vineyards grundades 1991 av Adam Tolmach. Vingårdens filosofi är att kombinera den generösa frukten som finns i druvorna i södra Kalifornien med den finess och elegans som vi finner i viner från den gamla världen. För Ojai Vineyards är det optimala att ha så lite påverkan som möjligt på druvorna för att kunna uttrycka de olika vingårdarnas personlighet. Vår köksmästare Magnus Santesson har tillsammans med souschef, tillika Årets unga kock Magnus Åkerström komponerat en meny för kvällen anpassade efter Ojai Vineyards viner. De 9 olika viner som provas representerar Ojia Wineyards hela produktion och bredd. Fabien Castel, general manager på Ojai Vineyards kommer kvällen till ära och pratar om vinerna, filosofin, odlingen och druvorna.

Meny

Havskräfta med lätt bränd grädde och fänkål
Ankbröst med rabarber och persiljerot
Hjortytterfilé med jordärtskocka, gran, grönkål och viltsky

INFORMATION OCH BOKNING

Datum och tid: 6 mars kl 18.30 (fullbokat), nytt tillfälle 7 mars 18.30
Pris: 995 kr / person
Bokning: Annika.Gelhaar@stadshusrestauranger.se

Bröllop

Inget bröllop är det andra likt. På er bröllopsdag utgår vi från era behov och önskemål, ni firar kärleken och vi sköter det praktiska. I våra vackra lokaler finns det plats för stora bröllopsfester och personliga middagar för mindre sällskap. Vårt kök skapar fantastiska menyer som passar ert bröllop. Vi har erfaren servispersonal som står för alla festförberedelser och finns med under hela firandet så ni kan ägna all uppmärksamhet åt varandra. Kontakta oss för mer information, bokning@stadshuskallarensthlm.se

Bröllop

I skogen. I stan

Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vi jobbar med säsongens råvaror och anpassar vår meny efter det. Vi är lyhörda till de olika årstiderna och utformar vår meny efter dem. Allt ifrån nyskördad sparris till jakten på den perfekta kantarellen i skog och mark. Svensk jakt är viktig i viltvårdande syfte där man begränsar vissa populationer för att balansera det ekologiska samspelet.

Läs mer

Om Stadshuskällaren

Restaurang Stadshuskällaren öppnade 1922 och har en stark tradition. Det är det enda stället i världen där du kan äta alla Nobelmenyer genom tiderna på Nobelservisen.

Läs mer

MATEN

Vi skapar samtida svenska rätter med inspiration från skog och mark med vilt, närodlat och ekologiskt. Vi värnar om de svenska smakerna och arbetar nära uppfödarna, odlarna och producenterna runt om i Sverige. Köksmästare Magnus Santesson med sitt team välkomnar dig till Restaurang Stadshuskällaren.

Menyer

Följ med oss bakom kulisserna

På Instagram kan du ta trappan ner i Stadshuskällaren och besöka baren, matsalen, serveringsgångarna, köket och våra kockar direkt i din telefon. Vi delar med oss av nyheter, tips, tävlingar, matinspiration och självfallet massor av goda rätter.

Instagram

Adress & Öppettider