Välkommen

BOKA FEST I STADSHUSKÄLLAREN
- 10% RABATT PÅ NOTAN FÖR HELA SÄLLSKAPET

Fest, kalas, födelsedag, jubileum eller bröllop – mitt i centrala Stockholm hittar du Stadshuskällaren med unika festlokaler både för stora och små sällskap. Vi har ett enastående kök som komponerat ihop våra festmenyer och till det har vi utmärkt service från första kontakten sista skålen. Det finns fortfarande lediga datum i kalendern så passa på att boka innan de bästa datumen försvinner.

Winemakers dinner med Michel Gassier tillsammans med Divine

Michel Gassier är den stora stjärnan i Rhônes södra distrikt Costières de Nîmes. Han är fjärde generationen vinmakare och ser sig själv som en “peasant-researcher”. Michel Gassier driver den ekologiskt certifierade odlingen med fokus på jordhälsa, biodiversitet och vinrankornas genetisk pool. Vi har bara ett fåtal platser kvar så först till kvarn gäller, välkommen.

Pris: 995kr då ingår 4-rätters middag med 6 olika viner
Plats: Stadshuskällaren, Hantverkargatan 1
Tid: Tisdag 5 februari 18.00
Boka: Bokningar tas emot av Annika.gelhaar@stadshusrestauranger.se, ange eventuella allergier

Krogveckan 2019

Nu är det snart dags för krogveckan – fredag 25 januari är det premiär. I år har vi en riktigt god och säsongsbetonad meny med för- och varmrätt för endast 300 kr. Många av våra populära dagar bokas upp snabbt nu så det gäller att vara ute i tid.

MENY

KRÄMBAKAT ÄGG
Rökt renstek och jordärtskockssoppa
RÖDINGFILÉ
Stekt potatisstomp, dillvelouté, dilltapioka, forellrom och fänkål
Boka bord

Lunch mitt i stan

Från 11.30 måndag till fredag serverar vi vår goda lunch. På menyn finns dagens expresslunch, en à la carte med kött, fisk och vegetariskt alternativ och en 3-rätters om så önskas. Under de mysiga källarvalven finns det plats för både stora grupper och mindre sällskap. Stadshuskällaren ligger på gångavstånd från Stockholm city och stora delar av Kungsholmen.

lunchmeny

I skogen. I stan.

Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vi är lyhörda till årstiderna och säsongens råvaror och utformar vår meny efter dem. Allt ifrån nyskördad sparris till jakten på den perfekta kantarellen i skog och mark. Vår ambition är att göra minsta möjliga påverkan på miljön.

 

matfilosofi

Bröllop

Inget bröllop är det andra likt. På er bröllopsdag utgår vi från era behov och önskemål, ni firar kärleken och vi sköter det praktiska. I våra vackra lokaler finns det plats för stora bröllopsfester och personliga middagar för mindre sällskap. Vårt kök skapar fantastiska menyer som passar ert bröllop. Vi har erfaren servispersonal som står för alla festförberedelser och finns med under hela firandet så ni kan ägna all uppmärksamhet åt varandra. Kontakta oss för mer information, bokning@stadshuskallarensthlm.se

Bröllop

Följ med oss bakom kulisserna

På Instagram kan du ta trappan ner i Stadshuskällaren och besöka baren, matsalen, serveringsgångarna, köket och våra kockar direkt i din telefon. Vi delar med oss av nyheter, tips, tävlingar, matinspiration och självfallet massor av goda rätter.

Instagram

Om Stadshuskällaren

Restaurang Stadshuskällaren öppnade 1922 och har en stark tradition av mat och måltidskultur. Det är en av Stockholms äldsta restauranger och det enda stället i världen där du kan äta alla Nobelmenyer genom tiderna på Nobelservisen i samma hus som Nobelbanketten hålls årligen.

MATEN

Vi skapar samtida svenska rätter med inspiration från skog och mark med vilt, närodlat och ekologiskt. Vi värnar om de svenska smakerna och arbetar nära uppfödarna, odlarna och producenterna runt om i Sverige. Köksmästare Magnus Santesson med sitt team välkomnar dig till Restaurang Stadshuskällaren.

Menyer

Adress & Öppettider