Matsalen

På Stadshuskällaren bjuder vi våra gäster på modern svensk matlagning med lokal prägel, ett matkoncept skapat av Gastronomiskt ansvarige Andreas Hedlund, Nobelkock och Årets Kock-vinnare. Här är det nu vår nya köksmästare Magnus Santesson som skapar samtida svenska rätter med inspiration från det fantastiska matlandet Sverige – från det vilda i norr via västkustens fisk och skaldjur till södra regionernas skördar. Vi värnar om de svenska smakerna och arbetar nära uppfödarna, odlarna och producenterna runt om i Sverige.

I Matsalen är det inte bara den fantastiska maten som lockar, miljön är också något utöver det vanliga. Här syns kanske mötet mellan nutid och dåtid allra bäst. Det klassiska dominerar på väggarna, bemålade av Yngwe Berg. Inspirationen är svenskt 1700-tal och motiven är hämtade från Bellman och hans Fredmans Epistlar. Inredningen är vårt moderna tillägg i den anrika miljön. Stolarna i matsalen är specialritade av Jonas Bohlin med inspiration från den originalstol som ursprungligen ritades för Stadshuset. Tre upp- och nedvända lampor, Kvist, i mässing lyser upp matsalen som vackra träd och Gunilla Lagerhem Ullbergs mönstrade mattor för Kasthall klär originalgolven.

SAMLA VÄNNER ELLER KOLLEGOR?

Matsalen rymmer 65 gäster. Är ni ett mindre sällskap som vill sitta lite mer privat dukar vi gärna upp vårt runda bord längst in i Matsalen. Fler möjligheter för fest och möten >>